avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce fel de proprietate poate fi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce fel de proprietate poate fi

Un imobil preluat de primarie (sfartl popular) dupa decesul proprietarului fara mostenitori in anul 1970 ,si inchiriat ulterior unor familii nevoiaseca locuinta sociala ce fel de proprietate poate fi publica sau privata?cei de la primarie se eschiveaza sau probabil nu cunosc nici ei probabil .in prezent acel ,, imobil" ruinat si insalubru este parasit de foarte multi ani.
Cel mai recent răspuns: leusan , utilizator 07:16, 6 Mai 2012
atunci cand proprietarii nu au mostenitori, mostenirea este vacanta si se cuvine statului. Daca statul ( in speta autoritatea administrativ teritoriala, in acceptiunea dvs.primaria) a obtinut un certificat de vacanta succesorala, este proprietar.
Analizand anexa 3 la legea nr. 213/1998 privind proprietatea publica, prin excludere, inclin sa cred ca un asemenea bun este proprietate privata.
Care ar fi temeiul juridic?
Este evident ca userul vorbeste din punctul de vedere al chiriasului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2012
dandanaua, utilizator
.Asta intreb si eu ce fel de proprietate ar putea fi si temeiul legal. Unitatea adm teritoriala nu detine un certificat de mostenire vcanta.
Sau asa sustin ei.
Eu nu vorbesc din pct de veere al chiriasului sunt neutru,dar am apus o intrebare referitor la proprietate.Fiind inchirita in 1970,de primarie iar de mult timp este abandonata ,in baza carei legi de atunci putea primaria (sfatul popular) sa inchirieze ?Nu era atunci cumva proprietatea publica ,de stat?

Am gasit undeva in anexa Legii 213/1998 la domeniul public ,pct 6 ca locuintele sociale fac parte din domeniu, public.Deci aceasta casa in 1970 a fost data cu destinatie locuinta sociale unei familii sarace ,intrucat chiria era cea platita la limita pentru spatiul respectiv.
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2012
leusan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer drept de administrare georgelgica georgelgica Care este temeiul legal pentru transferul dreptului de administrare pe care o societate comerciala il exercita asupra unor imobile, terenuri, in favoarea ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune... de la sine mb3_48900 mb3_48900 Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Bunica mea a detinut, cu acte, o proprietate mai bine de 30 de ani, in judetul Valcea. Inca de la inceput, si-a intins ... (vezi toată discuția)
Zona privata prin inchiriere din spatiu public? rehauprim rehauprim Buna ziua ! va rog sa aveti amabilitatea de a-mi raspunde la urmatoarea intrebare: prin inchirierea sau obtinerea aprobarii folosirii trotuarului in vederea ... (vezi toată discuția)