avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 CAEN 4791
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

CAEN 4791

Buna ziua,
Mi-am infiintat de 2 luni o firma care are domeniul principal de activitate caen 4791: Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau internet.
Am ales acest caen pentru ca nu am nevoie de casa de maracat pentru a vinde la persoane fizice.
Nu reusesc sa gasesc nicaieri cum pot sa vand la o persoan fizice fara sa am probleme, contabila imi zice ca trebuie bon,iar chitanta nu pot da la persoane fizice.
Cum pot practic sa vand la un client? in mare parte in legile care le-am citit nu este precizat cum se face aceasta vanzare? eu dau produsul la om, il si incasez dar cum demostrez eu ca este conform cu caenul? mai ales ca nu pot sa ii dau nici bon nici chitanta...eu practic cum iau banii? cum arat eu ca am primit banii de la persoana respectiva sau cum arat ca marfa a fost livrata, nu a fost luata dintr-un magazin?
Cel mai recent răspuns: webcom , utilizator 13:45, 30 Octombrie 2009
Chitanta are urmatoarele functii:
- document justificativ pentru depunerea unei sume in numerar la casierie;
- document justificativ de inregistrare in Registrul-jurnal de incasari si plati si in contabilitate.
Emiteti chitanta pentru orice vanzare. Este singurul document care atesta ca suma a fost incasata, atata timp cat nu aveti obligativitatea folosirii casei de marcat.
Activitatea o demonstrati avand acest cod in actul constitutiv al societatii si inregistrand declaratia tip II la Oficiul Registrului Comertului.
Cf.oug28/1999 privind utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen obiecte handmade pentru srl Cosmina7000 Cosmina7000 Buna ziua, Am deja o firma al carui obiect principal de activitate in aceste moment este: 4711 - Comert cu amanuntul in magazine nespecializate cu vanzare ... (vezi toată discuția)
4791 comertul cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet BUNU11 BUNU11 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc cu un aspect. Referitor la codul CAEN 4791, avand autorizate si depozit si site si sediu social si cod caen ... (vezi toată discuția)
Pot sa vând online ca pfa? simulete simulete Bună ziua, Va rog sa ma ajutați cu răspunsul la următoarea intrebare: Dacă deschid un Pfa pot vinde produse online (EX: sipca metalica). Și dacă da ... (vezi toată discuția)