avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot relua CCC dupa ce am facut cerere de intoarcere la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot relua CCC dupa ce am facut cerere de intoarcere la serviciu?

As vrea sa ma lamuriti daca se poate in urmatoarea problema: pot reveni in ccc dupa ce am facut cererea de intoarcere la serviciu fara sa semnez deocamdata nici un act in afara acestei cereri?In cat timp se instiinteaza itm-ul despre faptul ca m-am intors la serviciu?
Problema mea este urmatoarea, am fost chemata la serviciu inainte de terminarea CCC si mi s-a spus ca voi ocupa un alt post pentru ca cel pe care-l detineam s-a desfiintat.Noul post presupune mai multe atributii si mi s-a dat de inteles ca si salariul se va modifica semnificativ in plus.Am inceput serviciul de cateva zile, dar nu am primit nici un contract sa-l semnez si nici nu stiu pentru ce salariu lucrez.De aceea as vrea sa stiu daca , in cazul in care nu-mi vor conveni conditiile , pot reveni in CCC , desi am facut cerere de revenire la serviciu.Si in cat timp trebuie sa instiintez itm-ul ca am reinceput activitatea ca sa-mi suspende indemnizatia.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:58, 7 Mai 2012
1. ITM-ul nu are nicio tangenta cu plata indemnizatiei pentru CCC ... aceasta se face de catre AJPIS.

2. La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei. - art.10 alin.7 dn Legea nr.202/2002.

3. Nu se face niciun nou c.i.m. .. dvs ati avut c.i.m. suspendat, iar in momentul in care ati inceput munca suspendarea a incetat ... mergeti la AJPIS cu decizia de incetare a suspendarii si de reluare a activitatii, astfel incat sa dispuna incetarea platii indemnizatiei pentru CCC.
1. Cand ati reluat activitatea nu a incetat plata indemnizatiei pentru CCC ci ea a fost numai suspendata.

2. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art.12
...
(2) Acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului sau, dupã caz, a stimulentului de inserţie se face la cererea scrisã a persoanei îndreptãţite, ori de câte ori aceasta solicitã, cu respectarea condiţiilor prevãzute de ordonanţa de urgenţã.
...

3. Asadar puteti sa solicitati oricand reintrarea in CCC si reluarea platii indemnizatieie aferente.

4. La ITM puteti merge sa rezolvati problema cu actul aditional la CIM prin care se modifica functia si salariul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de crestere copil rox_ann07 rox_ann07 am nascut pe 22 august 2013 si sunt in concediu pt 2 ani. Din cate stiu tatal trebuie sa ia si el o luna din acest concediu, dar nu va putea. Eu trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediou de materniatte Evelin11 Evelin11 Va rog sa imi spuneti baza legala de revenire din concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani (data nasterii copilului 15 aprilie 2010). (vezi toată discuția)
Intoarcere din ccc nataliaz nataliaz buna ziua ma aflu in CCC . Am optat pt perioada de 2 ani. Daca sotul meu nu sta o luna acasa, conform legii, eu trebuie sa ma intorc cu o luna mai repede ... (vezi toată discuția)