avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajarea unui cetatea dintr-un stat UE (Bulgaria)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajarea unui cetatea dintr-un stat UE (Bulgaria)

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: societatea noastra doreste angajarea unei persoane din Bulgaria, dar care sa-si desfasoare activitatea tot in Bulgaria, la Ruse. Puteti sa-mi spuneti ce acte sunt necesare pentru angajare si ce implicatii sunt in ceea ce priveste inregistrarea in Revisal, salarizare si contributii, declaratii aferente salariului?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gheorghe.stanoiu , utilizator 08:51, 8 Mai 2012
Actele necesare pentru angajare sunt aceleasi ca si pentru un cetatean roman .. fiind din Bulgarie , la locul de munca ii puteti trece ca activitatea se desfasoara in Ruse ... insa in c.i.m. va trebui sa mai prevedeti si:
a) durata perioadei de munca ce urmeaza sa fie prestata in strainatate;
b) moneda in care vor fi platite drepturile salariale, precum si modalitatile de plata;
c) prestatiile in bani si/sau in natura aferente desfasurarii activitatii in strainatate;
In ipoteza mea, perioada de munca va fi nedeterminata iar angajatul isi va desfasura activitatea numai la Ruse. Este legal ca in CIM sa fie trecut un loc de desfasurare a activitatii in afara Romaniei?
Problemele care ma framanta sunt mai mult de ordin tehnic si anume daca voi putea inregistra in Revisal contractul de munca si ce contributii, taxe trebuie retinute din veniturile salariale (il declar in D112?)... Puteti sa-mi lamuriti si aceste aspecte?

Multumesc!
Este legal ... art.18 C.mun. prevede : (1) In cazul in care persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, urmeaza sa isi desfasoare activitatea in strainatate, angajatorul are obligatia de a-i comunica in timp util, inainte de plecare, informatiile prevazute la art. 17 alin. (3), precum si informatii referitoare la: .....

In REVISAL se poate opera un astfel de c.i.m., intrucat nu exista optiunea declararii locului de munca ...
Taxele si contributiile sunt aceleasi ca si pentru un salariat de cetatenie romana ....
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspuns. Am facut si un test in Revisal si angajatul a putut fi inregistrat.
Problema ramane la declaratia D112, deoarece am nevoie de un CNP valid pentru angajat.
Exista cineva care ma poate ajuta si in aceasta privinta? Cum inregistrez in D112 acest angajat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare in romania cetatean bulgar DanielaTH DanielaTH O firma din Romania doreste sa angajeze un cetatean bulgar. Acesta isi va desfasura activitati de marketing si achizitii in Bulgaria. Firma din Romania nu are ... (vezi toată discuția)
Munca in strainatate mirela onea mirela onea Buna ziua Va rog respectuos sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme si anume: O firma din Romania a contractat o lucrare in Germania. Un grup de angajati ai ... (vezi toată discuția)
Model act aditional detasare - formular a1 olden olden BUNA, ma puteti ajuta la un act aditional detasare GERMANIA Am nevoie de un model de act aditional privind delegarea personalului in Germania. Eu am un ... (vezi toată discuția)