avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... ONRC va radia PFA-urile si AF-urile care nu opteaza ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

ONRC va radia PFA-urile si AF-urile care nu opteaza pentru continuarea activitatii

Buna ziua, privind legea de iradiere pentru PFA care pana in 25 aprilie 2009 nu opteaza ptr continuarea activitatii, va adresez si eu o intrebare:
Mi-am facut o firma in 2006, si nu am inceput inca activitatea, pentru ca mi s-au schimbat radical planurile atunci, dar in fine, fiecare an am depus la Administratia Financiara declaratia de venit, si la Fisc dosarul cum ca nu am inceput activitatea.
Si firma mea va fii radiata? Sau inca o pot tine inactiva?
VA multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:32, 10 Decembrie 2008
PFA = persoana fizica autorizata
AF= asociatie familiala
aveti un SRL sau una din cele doua mai sus mentionate?
Eu nu inteleg intrebarea .
Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) a anuntat ca va radia, din oficiu, persoanele fizice si asociatiile familiale autorizate si inregistrate in registrul comertului, in baza unor acte normative anterioare OUG nr. 44/2008, daca acestea nu opteaza pentru continuarea activitatii, pana la 25 aprilie 2009.
La data de 25 aprilie 2009 expira termenul pana la care se mai poate exercita dreptul de optiune pentru continuarea activitatii comerciale in una din formele prevazute de Ordonanta de urgenta nr. 44 din 25 aprilie 2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale. Prevederea se adreseaza persoanelor fizice si asociatiilor familiale autorizate si inregistrate in registrul comertului, in temeiul unor acte normative anterioare ordonantei de urgenta mai sus mentionata.
Mia multe detalii gasiti aici :
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere asociatie familiala GruholNelu GruholNelu am venit in tara si mi am vazut AF radiat ce ar trebui sa fac?mentionez ca nu am primit la sediul social nici o somatie privind aceasta modificare va multumesc ... (vezi toată discuția)
Pfa macinic macinic Buna ziua, Am lucrat in asigurari, la ING. De patru ani nu mai colaborez cu ei, dar nu am radiat PFA-ul, nu am avut stampila niciodata. As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre pfa si af octavr octavr Buna! Sotia mea doreste sa-si faca un PFA pentru a presta servicii in domeniul IT atat catre persoane fizice cat si catre persoane juridice insa s-a gandit ... (vezi toată discuția)