avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1323 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare drepturi succesorale/drepturi cumparator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare drepturi succesorale/drepturi cumparator

Buna seara,
Avem urmatoarea speta:O ,mostenire si 3 mostenitori.
-unul din mostenitori suparat profund pe tatal decedat nu doreste nici sa accepte nici sa renunte la succesiunenu pur si simplu nu-l intereseaza
-ceilalti 2 mostenitori sunt interesati de mostenire in ideea in care se poate obtine un profit dar fara prea mare bataie de cap si mai ales fara sa investeasca bani si timp in demersurile necesare(singurele demersuri facute pana acum a fost o vizita la notar pentru acceptarea succesiunii).
Intrebare:in conditiile in care cei doi sunt dispusi sa-si vanda drepturile succesorale catre mine, ce se intampla dupa 1 an de zile de la deschiderea succesiunii (20/03/2012) cu mostenirea daca cel de-al 3-lea frate se tine de cuvant si nu face niciun demers ? Primesc eu si partea lui in conditiile in care am celelalte parti?Eu inteleg ca daca nu accepta succesiune in acest interval de timp o sa fie declarat strain de succesiune si ceilalt frati ar trebui .sa primeasca si partea lui
Multumesc
Cel mai recent răspuns: tretib , utilizator 23:15, 8 Mai 2012
Primul pas e sa mergeti la notar.Notarul va cita partile si va afla pozitia fiecaruia.Daca nu se poate finaliza dezbaterea succesiunii la notar, acesta va suspenda procedura si va emite o incheiere cu care mergeti la instanta.
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2012
avvalentina, utilizator
Va multumesc pentru raspuns dar nu este cel pe pe care-l asteptam.O sa incerc sa detaliez.
Cei 2 mostenitori deja au fost la notar si au facut primele demersuri (inclusiv declaratia de acceptare a succesiunii)
Cel de-al treilea mostenitor pur si simplu a transmis celorlalti ca nu e interesat sa accepte/renunte si de fapt nu vrea sa fie implicat .Deci nici gand sa vina la notariat.
Notarul i-a instiintat ca fratele lor nu poate fi obligat sa participe dar prin neimplicarea tuturor nu se poate finaliza aceasta actiune iar ei nu-si pot primi certificatele de mostenitor pana anul viitor dupa ce se incheie termenul de optiune succesorala(asta daca fratele lor nu accepta/renunta la succesiune in acest interval)
Eu sunt pur si simlu un cumparator interesat de aceasta locuinta /mostenire. Dar in conditiile in care nu pot sa cumpar decat 2 din cele 3 dreptrui sucesorale sunt dispus sa astept perioada aceasta de 1 an pana intru in posesie dar numai daca am certitudinea ca pe langa cele 2 parti achizitionate o sa primesc si partea fratelui care nu doreste sa se implice.
In ideea ca “nimeni nu este obligat a face acceptarea unei mosteniri ce i se cuvine” inteleg ca partea fratelui ar fi trebuit sa ajunga la ceilalti mostenitori care au acc

Dezbaterea succesiunii va avea loc la instanta.Trebuie depusa actiune la judecatoria unde s-a aflat domiciliul def.
Dvs puteti sa cumparati cele 2/3 sau puteti sa cumparati toate drepturile succesorale (astfel incat sa va profite daca renunta al treilea). Ce nu puteti sa stiti sigur, este daca nu se razgandeste al treilea si vrea si el ceva din bani.
Eu chiar doresc cumpararea tuturor partilor.Dar dupa discutiile purtate cu cei 3 mostenitori sunt absolut convins ca cel care nu doreste sa se implice n-o va face nici acum nici mai tarziu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - mostenire atakiki atakiki Buna ziua, Sper din suflet sa ma lamuriti la 2 dintre problemele cu care ne confruntam in acest moment: 1. Daca unul dintre frati nu s-a prezentat la prima ... (vezi toată discuția)
Vanzare/donatie vs partaj casutza casutza Buna seara, Va rog frumos sa ma lamuriti cum ar fi mai bine pentru a rezolva iesirea din indiviziune in urmatoarea situatie: 4 frati: 3 la oras 1 la tara ... (vezi toată discuția)
Succesiune Claudia Monica Claudia Monica Noi suntem 4 frați(2 fete și 2 băieți)..Mama noastră a decedat de 19 ani și de abia acum tatăl nostru ne-a chemat la notariat pentru deschiderea ... (vezi toată discuția)