avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperarea drepturilor salariale de la fostul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperarea drepturilor salariale de la fostul angajator

In urma procesului avut cu fostii angajatori am primit decizia instantei: definitiva si irevocabila la data de 02 februarie 2010.
La data de 29 iunie 2010 am incheiat un contract de executare silita printr-un birou de executare judecatoreasca.
In urma mai multor licitatii publice am primit in data de: 21 octombrie 2010 si 07 iunie 2011 o suma infima de bani in comparatie cu suma de recuperat.
De la data de 07 iunie 2011 nu a mai avut loc nici o procedura.
Ce as putea face mai departe pentru recuperarea drepturilor salariale si banesti,pentru ca aceste sume sa nu se prescrie.
Sa ma adresez altui executor judecatoresc,sa inaintez alt proces sau sa ma adresez forurilor superioare europene.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:40, 25 Mai 2012
1. Un alt proces nu are sanse de reusita din start ... se va invoca autoritatea de lucru judecat

2. Nu exista for superior european care sa intervina sau sa anuleze vreo hotarare judecatoreasca pronuntata de actre o instanta din tara.

3. Mergeti la executorul judecatoresc si vedeti ce se intampla .. este posibil sa intervina perimarea executarii silite ..
Nu sunt multumita de raspus!!!!!!!!
Concret, care este masura urgenta ce trebuie luata pentru recuperarea rapida de la regia autonoma cu finantare proprie cu sucursale in incinta unor penitenciare, a drepturilor salariale ce mi se cuvin prin hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila?
Executorul judecatoresc mi-a raspuns ca a parcurs toate etapele - adica scoaterea la licitatie a bunurilor mobile si imobile de foarte multe ori,dar nu s-a prezentat decat de doua ori cate o singura persoana care a achizitionat cateva utilaje, repartizindu-mi o suma infima de bani.
Mentionez ca in contractul de executare se regasesc foarte multe persoane: fosti salariati cca 100 persoane si furnizori de materii prime si altii cca 20.
Ma pot adresa la CEDO - cred ca este ultima mea speranta,deja au trecut 3 ani de canda am fost dati in somaj (pe 3 iunie 2009) toi salariatii fara a ni se platii drepturile salariale restante din 2008.
1. La CEDO trebuie sa va adresati in termen de 6 luni de la data pronuntarii hotararii judecatoresti irevocabile .. in caz contrar, cererea dvs va fi respinsa ca inadmisibila.
Potrivit prevederilor art 26 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, amendata prin Protocoalele nr. 3, 5 si 8, ratificata de Romania prin Legea nr 30 / 1994, Curtea a nu poate fi sesizata decat dupa epuizarea cailor de recurs interne, asa cum este stabilit conform principiilor de drept international general recunoscute si intr-un termen de 6 luni, incepand cu data deciziei interne definitive.
Indiferent de natura procesului ( penal, civil, comercial, contencios administrativ, etc.) care s-a finalizat, Curtea Europeana a Drepturilor Omului ( C.E.D.O. ) nu poate fi sesizata de persoana care se considera victima unei incalcari a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului decat in termen de 6 luni, calculate de la data pronuntarii ultimei hotarari judecatoresti pronuntate de instanta nationala ( decizia instantei de recurs).Cu alte cuvinte, dupa momentul epuizarii cailor de recurs interne, persoana lezata prin hotararea pronuntata de ultima instanta de judecata, trebuie ca in termen de 6 luni sa formuleze cererea si sa sesizeze in scris C.E.D.O.


2. Masuri urgente nu exista .. executarea unei hotarai judecatoresti se poate face de bunavoie de catre debitorul obligatiei sau prin intermediul executorului judecatoresc ..

3.Cred ca doreati sa vi se raspunda afirmativ la toate intrebaril puse .. insa legea este aceeasi pentru toti , indiferent daca ne convine sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac ignat_rodica ignat_rodica unde putem sa ne adresa impotriva unei hotarari judecatoresti devinitiva si irevocabila care a trecut si prin galea extraordinala(contestatie in anulare),care ... (vezi toată discuția)
Cerere dosar cedo - termen de depunere afd17 afd17 Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca pentru a trimite un dosar la CEDO,exista o perioada limita de timp intre pronuntarea hotararii definitive si irevocabile ... (vezi toată discuția)
Termen limita formulare plangere la cedo crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Daca am hotararea din recurs pronuntata in data de 27.01.2010 de catre Tribunal dar hotararea mi-a fost comunicata pe 11 martie 2010 cand este ... (vezi toată discuția)