avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie auto UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie auto UE

Buna ziua,
O societate platitoare de TVA doreste sa achizitioneze o masina second hand pentru societate fara a intentiona sa o revanda plateste tva? unde ? dar daca masina o cumpara o persoana fizica, neplatitoare , plateste persoana fizica tva?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 15:47, 8 Mai 2012
1. achizitie de la persoana juridica platitoare de tva din ue - inregistreaza taxare inversa, iar daca masina nu se incadreaza la exceptiile de art. 145^1 cod fiscal, are drept de deducere asupra a 50% din tva.

2. achizitie de la persoana fizica - nu se plateste tva

3. achizitie de la persoana juridica in regim second hand - se plateste tva in tara furnizorului asupra marjei de profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achiziții intracomunitare de autovehicule uzate. cum se stabilește tva la revânzare, și ce trebuie să conțină factura? yme yme Suntem un SRL platitor de TVA si mportam masini SH in scopul revanzarii acestora . Facturile externe nu contin TVA . La revanzarea catre o persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Achizitie masina germania misaaa misaaa revin din nou cu aceeasi speta: - PFA norma de venit ,prestari servicii intracomunitare, inregistrat in scopuri de TVA si inscris in ROI , am cod valid de ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara auto second-hand (detalii tva) Ovidiu_minos Ovidiu_minos Buna ziua, as dori, va rog, sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: Doresc sa achizitionez un autoturism second hand (de la o firma specializata in ... (vezi toată discuția)