avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contributie CASS in cazul unei operatii de urgenta
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contributie CASS in cazul unei operatii de urgenta

Buna ziua,
In cazul cand un pacient luat cu salvarea si internat de urgenta se constata in urma unei coronografii ca este necesara o operatie pentru a pune pacientului un stend dar cu specificatia ca acesta are si diabet si ii trebuie un stend special care costa circca 10000 roni. Va rog daca puteti sa-mi spuneti daca C.A.S. suporta si daca da care este procentul in cazul acestei interventii?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 22:40, 8 Mai 2012
Teoretic,asiguratii beneficiaza atat de gratuitatea interventiei chirurgicale, cat si a dispozitivului, prin Programul National de Sanatate.
Teoretic,pt. ca practic trebuie precizat ca se deconteaza numai stenturile achizitionate de spitale, prin licitatie, in acest program,si doar in limita sumelor ce le au alocate.
Adica numai stenturile simple, care costa 300-500 de euro, lipsite de dispozitive care elimina substante medicamentoase menite sa impiedice formarea de noi depuneri de colesterol.
Deci,daca stentul este achizitionat de pacient,acesta nu-i va fi decontat de catre casa de sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontarea banilor de catre casa de sanatate cata2011 cata2011 am fost internat de urgenta la un spital cu artera infundata, ni s-a spus ca-mi trebuie pus un stent si acesta costa 10000 ron, am platit , fara spaga, a fost ... (vezi toată discuția)
Kinetoterapeut proces medical cristinabucuresti cristinabucuresti Buna ziua. Va cer ajutorul in următoarea situație. La cabinetul medical s.a prezentat un pacient. A fost examinat de medic si trimis către kineto cu ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare neplatite, weekend lucrat si neplatit miriam84 miriam84 Buna ziua, Tatal meu are 54 de ani si acum doua zile a suferit un infarct miocardic fiind transportat de urgenta la Bucuresti si in acest moment i s-a pus ... (vezi toată discuția)