avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua, poate cineva sa-mi spuna daca este adevarat ca succesiunea facuta intr-un an de la deces este considerabil mai ieftina?este vorba de un apartament evaluat la 60000 de euro.stiti ce acte ar fii necesare?multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 21:46, 3 Iulie 2013
Succesiunea care se dezbate intr un termen de doi ani de la deces este scutita de impozitul de 1% calculat la valoarea masei succesorale. Termenul de un an este termen de optiune succesorala pe NCC si este dreptul e care I'l are succesibilul de a accepta sau renunta expres la succesiune.
Pentru a dezbate succesiunea mergeti la un notar de pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu cu certificatul de deces, actele de stare civila ale mostenitorilor, actele de proprietate pt bunurile care au apartinut defunctului, certificat fiscal pt bunurile imobile, doi martori care l au cunoscut oe defunct.
Cod Fiscal , art. 77^1 alin (3) : "Pentru transmisiunea dreptului de proprietate şi a dezmembrămintelor acestuia cu titlul de moştenire nu se datorează impozitul prevăzut la alin. (1), dacă succesiunea este dezbătută şi finalizată în termen de 2 ani de la data decesului autorului succesiunii. În cazul nefinalizării procedurii succesorale în termenul prevăzut mai sus, moştenitorii datorează un impozit de 1% calculat la valoarea masei succesorale. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costuri succesiune lucian1956 lucian1956 Buna seara, Un numar de mostenitori vor sa mearga la notar pentru o succesiune. Nu sunt probleme intre ei. Problema este ca nu sunt bani pentru aceasta ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit din vanzare padure si pasune gm_mg gm_mg Suntem mostenitorii de drept, cu succesiune dupa defunct in termen de 2 ani. Am contactat un notar pentru intocmirea unui precontract de vanzare cumparare a ... (vezi toată discuția)
Impozit pe banii incasati din vanzare moisesorinlucian moisesorinlucian Prin decesul parintilor fiind unicul fiu, sunt si unicul mostenitor cu acte in regula al apartamentului propietate personala pe care l - au detinut. Daca ... (vezi toată discuția)