avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SPORURI MEDIU RADIOACTIV
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SPORURI MEDIU RADIOACTIV

buna seara !
am lucrat intr-un depozit, unde se aflau si materiale radioactive.
in aceasi zona , exploatam si echipamente cu raze X, avand autoriz.CNCAN.
1.cum pot afla daca unitatea este clasata intr-un risc radiologic?
2.daca nu este cum pot cere o inspectie?
3.ce sporuri se dau pentru radiatii/?cum pot sa mi le recuperez din urma cu 7 ani 2001-2007?eu nu am primit nici un spor pentru aceasta. este el inclus in salariul de baza ?
4.ce legislatie/munca/medicina / pot consulta?
5.ce pasi sa urmez?
va multumesc, pentru toate raspunsurile primite, cu stima, stefan (user mjion)
De acord, asta voiam sa spun si eu... ca pensile se calculeaza diferit... in baza unor contributii diferite...
Anual parca trebuie sa se reinnoiasca la Casa de pensii declaratia ca firma X desfasoara activitate in conditii speciale sau, daca nu mai desfasoara, sa demonstreze cum anume a modificat activitatea (investitii, schimbare obiect activitate etc.).
Daca i se plateste CAS normal dar in practica sunt conditii deosebite, se poate actiona in judecata, insa de preferat sa cheme intai ITM, ca si-asa vor fi necesare unele expertize etc. Si sa stie ca se poate baza pe ceva, o opinie avizata, ca are vreun raport in avantajul sau etc.
Si atunci poate cere si sporul, evident.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hypermarketurile obligati sa acorde spor de vechime in cimpul muncii ??? farcasedith farcasedith Lucrez de 3 ani la un hypermarket.Interesant e ca m-au angajat in noembrie 2005 dar pe fisa de salar apare data angajarii 1.1.2006.Nu am primit niciodsata spor ... (vezi toată discuția)
Spor vechime dupa pensionare Monica H. Monica H. buna ziua, intrebarea mea suna cam asa: o persoana care dupa pensionare se angajeaza, de ce spor de vechime beneficiaza?? de acelasi spor ca la data ... (vezi toată discuția)
Recuperare sporuri mjion mjion Am lucrat o perioada cu echipamente cu raze x. Nu am primit nici un spor. Ce pasi trebuie facuti,pentru a-mi recupera aceste sporuri? Dar pentru sporul de ... (vezi toată discuția)