avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bonus pentru reluarea activitatii ( concediu de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bonus pentru reluarea activitatii ( concediu de crestere copil)

Buna seara,
Va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema:
De 10 luni de zile ma aflu in Concediu de crestere a copilului. Incepand cu data de 1 ianuarie 2009 voi opta pentru acordarea indemnizatiei de 85% din venitul mediu realizat pe ultimele 12 luni de activitate. Concediu de crestere a copilului va dura pana in data de 30 ianuarie 2010 . Daca anterior acestei date am sa imi reiau activitatea, voi primi un stimulent?Stiu ca inainte se acorda pentru mamicile care isi reluau activitatea inainte de 2 ani , 50% din indemnizatie ( adica 300 lei), ca bonus pentru reluarea activitati, pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.
Cazul meu este urmatorul: media lunara a veniturilor lunare este de aproximativ 2000 lei. De la 1 ianuarie 2008 voi primi 85%, adica 1700 lei. Daca imi reiau activitatea inainte de 2 ani primesc lunar pe langa salariu si un bonus de 50% din indemnizatie? adica 850 lei?
Am inteles ca stimulentul se acorda de catre Primarie.
Daca este corect/adevarat as putea beneficia direct de stimulent in cazul in care imi reiau activitatea cu 1 ianuarie 2009?
Sper ca am fost destul de explicita.

Va multumesc anticipat.
Cu stima,
shinning
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:45, 10 Decembrie 2008
Persoanele care sunt îndreptăţite să beneficieze de indemnizaţia pentru creşterea copilului, reglementată de prezenta ordonanţă de urgenţă, şi realizează venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de un stimulent în cuantum lunar de 300 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pt cresterea copilului ContSters281689 ContSters281689 Buna ziua,am s eu o problema.sunt in an terminal la facultate,dar sunt insarcinata,facultatea nu mi a permis sa muncesc intr un loc stabil cu carte de ... (vezi toată discuția)
Intrebare concediu de crestere a copilului PaulHorotan PaulHorotan Buna ziua Numele meu este Raluca Horotan si sunt medic rezident specialitatea radiologie si imagistica medicala. M-am angajat in 1 ianuarie 2013, iar din 19 ... (vezi toată discuția)
Ou 148/13.11.2005 -stimulent pentru inceperea lucrului din concediul de crestere a copilului ? anaradut anaradut Eu sunt in concediu de crestere a copilului de 1 an si 6 luni si vreau sa ma intorc la serviciu de la 1 ianuarie dar in alta parte decat la firma care mi-a ... (vezi toată discuția)