avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua am si eu o intrebare daca se poate, sotia a introdus actiunea de divort am gasit citatia in posta desi pe citatie scrie recomandat eu n-am semnat nimic incare mise spune ca cu cel putin 5 zile inainte de termen am obligatia sa fac intimpinare ce inseamna intimpinare? intre timp am reusit sa rezolvam problemele si sotia nu mai doreste divortul .Care sant modalitatile de oprire a acestei actiuni si cand se pot face ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Chitu , Avocat 11:08, 9 Mai 2012
Întâmpinarea reprezintă actul de procedură prin care pârâtul (persoana chemată în judecată) răspunde la cererea de chemare în judecată prin care urmăreşte să se apere faţă de pretenţiile reclamantului.

Aşa cum reclamantul îşi formulează în scris pretenţiile şi îşi indică mijloacele de probă de care înţelege să se folosească în dovedirea acelor pretenţii, tot aşa şi pârâtul, mai înainte de intrarea în etapa dezbaterilor, va arăta în scris apărările sale precum şi probele pe care acesta înţelege să le folosească.

Art. 115 din C. proc. civ. arată expres elementele obligatorii pe care întâmpinarea trebuie să le cuprindă. Astfel, pe lângă elementele de identificare ale cauzei care trebuie indicate obligatoriu (instanţa care judecă cauza, numărul dosarului, data şedinţei de judecată, numele părţilor din proces), întâmpinarea va cuprinde excepţiile de procedură pe care pârâtul le ridică la cererea reclamantului, răspunsul la toate capetele de fapt şi de drept ale cererii, dovezile cu care se apără împotriva fiecărui capăt de cerere şi semnătura.

Daca v-ati impacat exista doua modalitati prin care se poate opri procesul de divort:
- sotia merge la judecatorie si formuleaza o cerere de renuntare la judecata intemeiata pe art. 246 CPC
- va prezentati ambii la primul termen si formulati verbal cererea de renuntare la judecata.
Sotia trebuie sa se prezinte la termenul de judecata si sa solicite instantei sa ia act de renuntarea la judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aveti obligatia de a depune intampinare la dosar cel mai tarziu cu 5 zile.... traznet01 traznet01 Ce inseamna chestia aia :O, si cum pot sa o formulez pentru a o depune. Multumesc (vezi toată discuția)
Divort tocalione tocalione ce inseamna \" intampinarea\" si ce efect practic legal are ? (vezi toată discuția)
Intimpinare NAO NAO cum trebuie facuta intimpinare la o somatie de plata? (vezi toată discuția)