avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare titlu de proprietate

Am mostenit un teren cu constructii in intravilan satesc. Dorind sa obtin cartea funciara expertul a constatat ca suprafata terenului este mai mare decat cea trecuta in titlul de proprietate ( 3000 mp fata de 2500 mp). Acesta mi-a spus ca este obligatoriu sa modific titlul de proprietate . As dori sa cunosc procedura legala cea mai simpla, mai rapida si mai putin costisitoare pentru a face aceasta.
Mutumesc pentru consultatie.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2012
gpana, utilizator
Cel mai recent răspuns: gpana , utilizator 13:59, 9 Mai 2012
din cate stiu, se poate face intabularea pe baza fisei cadastrale, in care sunt trecute atat suprafata din acte, cat si suprafata din masuratori.
Nu trebuie sa modificati niciun "titlu de proprietate".
Daca prin mostenire ati primit 2500 mp, 2500mp aveti. De unde stiti ca terenul in plus nu e al altui vecin, care atunci cand isi va face cadastru va observa ca-i lipsesc 500 mp?
Delimitarile terenului sunt clare, vecinii neavand nici o pretentie asupra terenului mostenit. Problema este ca cei care au emis titlul de proprietate in anul 2002 nu au masurat efectiv terenul si au luat ca buna suprafata existenta in registrul agricol. Expertul angajat pentru a obtine cartea funciara si intabularea sustine ca nu o poate face fara ca eu sa merg cu documentatia cadastrala intocmita de dansul la primaria localitatii repective, apoi cu o adresa de la aceasta primarie la comisia judeteana care a emis titlul de proprietate pentru a-l modifica si numai dupa aceea, cu titlul modificat el poate obtine intabularea. Vedeti cate drumuri si eu nu sunt din judetul respectiv.Exista o cale mai scurta sau aceasta este cea corecta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa fac carte funciara in acest caz? dogarudobra dogarudobra am o suprafata de 2500mp de teren detinuti cu TP Din 2005, 1000mp din acest teren a fost dat in proprietate altei persoane cu 4 ani mai tarziu un mod ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre suprafata terenului din titlu proprietate si masuratorile cadastrale NEWIROLF NEWIROLF Ce trebuie facut pentru reglementarea urmatoarei situatii: O persoana are un teren. Cand a fost declarat la primarie, cu multi ani in urma, nu s-a stiu exact ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan mai putin decat in cartea funciara Georgiana0102 Georgiana0102 Buna ziua ! Am mostenit un teren intravilan de 2500 mp. Am facut o cerere la Primarie in care am solicitat sa mi se masoare terenul si in urma masuratorilor ... (vezi toată discuția)