avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Anulare proces verbal AGA la un SRL
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Anulare proces verbal AGA la un SRL

In cadrul AGA procesul verbal întocmit nu a fost semnat de acționarul majoritar .
Acționarul majoritar a cerut întocmirea altui proces verbal cu alt conținut el nefiind de acord cu ce s-a consemnat.
In ce conditii se poate anula acest proces verbal si întocmirea altui proces verbal
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:31, 10 Mai 2012
Daca toti asociatii sunt de acord, se redacteaya un nou proces verbal.
Actionarul minoritar nu este de acord cu redactarea unui nou proces verbal.Actionarul majoritar a solicitat o noua AGA avind acelasi subiect al aprobarii bilantului contabil pe anul 2011 si analiza financiara a societatii.Actionarul minoritar considera ca deja procesul verbal intocmit este conform unui AGA statutar si nu mai este nevoie de un nou AGA.
Cum procedeaza in acest caz administratorul societatii?
Hotararile luate in adunarea generala in limitele legii sau actului constitutiv sunt obligatorii chiar pentru actionarii care nu au luat parte la adunare sau au votat contra. ( art. 132 din Legea nr. 31/1990) Pe de alta parte, procesul verbal se semneaza de presedintele de sedinta si de secretar,care au obligatia legala de a constata indeplinirea conditiilor legale pentru desfasurarea AGA ( vorbim aici de prevederile actului constitutiv sau daca acestea nu sunt reglementate in amanunt in acest act, conform art. 128 si 131 din Legea nr. 31/1990).
La o societate SRL pentru desfasurarea AGA cine este presedintele de sedinta?
AGA a fost convocata pt aprobarea bilantului financiar pe anul 2011 si analiza financiara a societatii.Actionarul majoritar nu a agreat semnarea procesului verbal intocmit si a solicitat o noua AGA in conditiile mentionate de dvs.In acest caz administratorul societatii care nu este actionar in firma cum procedeaza ?Ce se intimpla cu procesul verbal deja intocmit si semnat mai putin de actionarul majoritar?
Implicit este nevoie apoi de depunerea bilantului financiar si al raporului de activitate al administratorului la Directia Judeteana a Finatelor Publice conform legislatiei in vigoare.
Acum vad ca in titlul solicitarii vorbiti de SRL iar intrebare o puneti in legatura cu actionarii acestia fiind specifici societatilor pe actiuni(SA). Modurile de convocare-prezidare a AGA nu sunt aceleasi la SA ca la SRL. Prima este o societate de capitaluri reglementarea acestora in lege fiind mai precisa, iar cea de-a doua societate este de persoane unde legiuitorul nu a fost asa constiincios cu detaliile. La SRL modalitatea de convocare este prevazuta la art. 195 din Legea nr. 31/1990. Nu este specificat in lege cine este presedintele de sedinta la o AGA la SRL, dar parerea mea este ca daca asociatii/administratorii nu se pot intelege cine ar urma sa fie presedintele de sedinta, AGA ar trebui prezidata de cel care a facut convocarea.
Ce-as putea sa zic...daca nu este intelegere intre asociati sau neintelegeri cu administratorul, acestea se pot rezolva doar in instanta. Luati legatura cu un avocat specializat in drept al societatilor comerciale si stabiliti impreuna calea de urmat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare aga DANIELA CINNAMON DANIELA CINNAMON Este posibila convocarea AGA de catre un actionar minoritar la o societate dizolvata de drept in temeiul Legii 359/ 2004, in scopul numirii unui lichidator? ... (vezi toată discuția)
Cesiune actiuni Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Suntem un SA si in sedinta ordinara AGA privind aprobarea situatiilor financiare la punctul de diverse actionarul majoritar (persoana fizica) ... (vezi toată discuția)
Transformare sa in srl, probleme asociati menekse menekse Buna ziua. O parere, va rog la situatia urmatoare: - 5 persoane fizice s-au asociat si au infiintat in 1994 o SA. 4 ani mai tarziu, 2 dintre actionari ... (vezi toată discuția)