buna ziua,
va rog sa imi spuneti,care este termenul limita pt a sta un dosar in arhiva judecatoriei,si a nu se inainta la parchet,cum s-a dispus.
in procesul civil,pt anularea unui contract ca fiind fals,dupa 10 interminabile amanari,s-a suspendat cauza,si s-a dispus inaintarea inscrisului,la parchet,pt efectuarea de cercetari,cu privire la savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri,sub semnatura privata,dar nici dupa 4 luni,dosarul nu a fost inaintat la parchet,iar raspunderea penala,a individului care a semnat in numele meu,se prescrie in iulie.desi,inca de la inceputui procesului,in 2010,am indicat autorul falsului,nu l-au chemat niciodata in proces pt a se face compararea de scripte.
desi am avocata,nu s-a interesat pana acum de dosar,aducand lamuriri ca nu exista termen limita pt a se inainta dosarul la parchet pt cercetari,deci,nici nu este inregistrat la parchet pt a putea incepe cercetarile.
povestea acestui inscris,este unul banal,dar care,din prostia mea de a fi corecta,l-am agravat.
din 2005 lucrez in italia,lasand in casa mea,concubinul,care,in 2010,a fugit din casa,furand totul,inclusiv masina ce era pe numele fiicei,.
in urma lui,copiii au descoperit un contract la o companie de cablu,ce era numele meu ,dar semnatura lui personala.si in urma cautarilor,nu exista cablu instalat la el in camera,copii avand contract la alta firma.
au fost la sediul firmei,pt a cere lammuriri ,la care ,de la firma,au sp ca am 800 lei iar cand copiii au sp ca plateste debitul si cere rezilierea,afland ca lucrez in italia,a cerut procura de la mine,iar,debitul sarise la 3700,la care directorul,a amenintat ca imi face executare silita pe casa,avand in vedere ca are un document de proprietate la arhiva lor.
acest contract era incheiat in aug 2007,s-a uzat de fals pana in martie 2009
in 2010 am sosit acasa pt scurt timp,in care am gasit si o notificare de la o firma de recuperare in care ma anunta de un debit la aceasta companie de cablu.
nestiind ca acea notificare reprezenta cesiunea debitului,am deschis proces companiei de cablu,si nu celor de la firma de recuperare,care a durat pana in febr 2011,in care au fost 10 amanari,pt administrare de probe(am dus destule probe,contract munca italia.si resedinta.martori,inscrisuri vechi in care sunt semnaturile mele,neschimbate de peste 20 ani.dar dn judecator inca nu e lamurit,desi,la semnatura autorului falsului,se vede clar prenumele masculin.
fiind in imposibilitatea de a fi prezenta,pt verificare de scripte,am depus la dosar inclusiv documentul casei in original.chipurile l-a cerut pt expertiza grafoscopica,care,nu s-a mai efectuat,trimitand inscrisul la parchet.
daca as fi stat in banca mea si nu deschideam proces,chiar si fiind semnatura mea,in mart 2011,ar fi intevenit prescriptia,si nu as fi pierdut onorariu pt 2 avocati si taxe de timbru,si alte taxe de valoare care a cerut in proces.
deoarece,pe toata durata procesului,nimeni de la aceasta companie nu s-a prezentat si nici nu au venit cu pretentii.
va multumesc