avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare creanta litigiu munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare creanta litigiu munca

Buna ziua, sunt in proces cu ultima firma la care am lucrat, patronul neplatindu-mi cateva salarii. Am cazut la intelegere cu ( la rugamintea lui), ca va plati suma in doua transe una pana la sf anului 2009 cealalta in 2010. Convorbirea s-a desfasurat telefonic, mi-a dictat tot, am scris tot, asociata lui aflata de fata a refuzat sa semneze, a semnat fiul patronului care nu are nici o functie in firma dar care co-ordona si organiza zi de zi activitatea. De fata era si un martor tot angajat care are de recuperat bani , acesta a semnat si el documentul.
Ma intereseaza cum se calculeaza termenul de prescriere a creantei ( "3 ani din momentul in care s-a nascut dreptul de a o primi"). Eu vazand ca nu se tine de promisiune l-am dat in judecata in 05.2010. Salarul era din iulie 2009. Cum se calculeaza? din momentul in care l-am dat in judecata sau de la data la care trebuie sa iau salarul?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cimpeanr , utilizator 21:46, 9 Mai 2012
Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data de cand trebuia sa va plateasca salariul, adica august 2009 - salariul aferent lunii iulie 2009 ... termenul se sfarseste in august 2012.

Actiunea este formulata in termenul de prescriptie ...
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc freeelis!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie Nikk57 Nikk57 Am avut un litigiu de munca - drepturi salariale din sept 2006 - inceput in sept 2009, . Am castigat procesul - hotarare definitiva in aprilie 2103 si ... (vezi toată discuția)
Termenul de prescriere a unei creante Valaur Valaur Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea: - am avut un card de credit la o banca - am atins limita de extragere de pe card - am facut plati partiale pana ... (vezi toată discuția)
Prescriptia Lungu Constantin Lungu Constantin ce articol din lege prevede prescriptia drepturi banesti catre angajati de la o societate cu capital majoritar de stat ? (vezi toată discuția)