Buna seara! Lucrez de 5 ani de zile in strainatate, avand contract de munca.Am ramas insarcinata, urmand sa nasc in luna noiembrie si vroiam sa stiu , in conditiile in care ma intorc in tara sa-mi cresc copilul, primesc indemnizatia ptr cresterea copilului, care sunt procedurile?
Daca in cele 12 luni eligibile pentru CCC din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului s-a realizat o perioadă venituri din activităţi profesionale în alte state membre UE, SEE sau Elveţia, iar în ultima perioadă dinaintea naşterii copilului s-a desfăşurat activităţi profesionale în România atunci se poate beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România.
In practica AJPIS, se solicita minim o luna de zile ...intrebati la AJPIS-ul local.
Buna ziua, am si eu o întrebare !
Eu am lucrat timp de 6 ani in străinătate , acum 2 luni am hotărât sa ma întorc in țara deoarece am ramas gravida , pot beneficia in România de Prenatal? Ce pot face ? Ce demersuri trebuie sa fac ? Mulțumesc frumos!
stagiul minim de cotizare pentru concediul de maternitate este de 6 luni realizate in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical.