avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Lucrez in strainatate. Daca ma intorc in tara pot ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Lucrez in strainatate. Daca ma intorc in tara pot beneficia de indemnizatie pentru CCC?

Buna seara! Lucrez de 5 ani de zile in strainatate, avand contract de munca.Am ramas insarcinata, urmand sa nasc in luna noiembrie si vroiam sa stiu , in conditiile in care ma intorc in tara sa-mi cresc copilul, primesc indemnizatia ptr cresterea copilului, care sunt procedurile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 26 Septembrie 2023
Cate luni minim ar trebui sa ai venituri in Romania ca sa poti beneficia de indemnizatie? Daca am lucrat in strainatate?
Daca in cele 12 luni eligibile pentru CCC din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului s-a realizat o perioadă venituri din activităţi profesionale în alte state membre UE, SEE sau Elveţia, iar în ultima perioadă dinaintea naşterii copilului s-a desfăşurat activităţi profesionale în România atunci se poate beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România.

In practica AJPIS, se solicita minim o luna de zile ...intrebati la AJPIS-ul local.
Buna ziua, am si eu o întrebare !
Eu am lucrat timp de 6 ani in străinătate , acum 2 luni am hotărât sa ma întorc in țara deoarece am ramas gravida , pot beneficia in România de Prenatal? Ce pot face ? Ce demersuri trebuie sa fac ? Mulțumesc frumos!
stagiul minim de cotizare pentru concediul de maternitate este de 6 luni realizate in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical.

Aveti asa ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului zizike zizike buna seara, va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru situatia mea; eu si sotia muncim in prezent in Anglia,sotia mea este insarcinata si urmeaza sa nasca in ... (vezi toată discuția)
Venituri obținute în străinătate ValeriaD ValeriaD Dacă obțin venituri din străinătate... respectiv Italia...si anul acesta vin acasă..pot beneficia de indemnizație? (vezi toată discuția)
Indemnizatia de cresterea copilului? mihalutza_2006 mihalutza_2006 As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de cresterea copilului daca eu lucrez in Italia, pentru ca fiind membri ai comunitatii europene stiu ca ... (vezi toată discuția)