avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Probleme in administrarea unui SRL-D (SRL DEBUTANT)
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Probleme in administrarea unui SRL-D (SRL DEBUTANT)

Buna ziua!

Anul trecut in vara am pornit un SRL-D fara dorinta de a atrage acei 10.000 euro ci doar de a beneficia de OUG 6/2011 Art. 5 punctul (c) stipuleaza faptul ca SRL-urile debutante sunt scutite de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, in limita a 4 angajati.

Contabilul imi tot trimite op-uri cu valori pentru bugetul de stat si fd speciale ca la un SRL normal si spune ca nu stie exact ce ar trebui sa platesc si ce nu asa ca sa le platesc pe toate.

Pana acum am platit doar 470 lei la bugetul de stat si 1880 lei la fd speciale si mai sunt cca 8000 lei de platit datorii (conform unei calculatii pentru un SRL simplu) si nu vreau sa platesc mai mult decat trebuie.

aippimm-ul nu are un site la zi iar la numarul de telefon si la adresa de pe site nu dau de nimeni (ulterior am aflat ca s-au mutat de la adresa pentru ca nu i-am gasit acolo...... seriozitate maxima! ).

va rog sa ma ajutati sa elucidez acest mister!
multumesc!

Later Edit:
Dau un exemplu concret:
Unul din angajati are salariul net 1000 lei. Ce impozite trebuie sa plece de la mine din firma pentru el?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2012
stefan_c, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lian Iacob , 22:47, 17 Mai 2013
salariul net 1000 lei = salariul brut 1525 lei ... Prin urmare, pentru a ca salariatul sa fie platit cu 1100 lei angajatorul cheltuieste 1952 lei.
Vedeti aici calculul complet
[ link extern ]
Pentru a putea beneficia de aceasta facilitate, trebuie in primul rand sa va incadrati în categoria microîntreprinderilor.
Apoi sa vă înscrieţi în program pe pagina de internet a AIPPIMM www.aippimm.ro sau direct pe link-ul [ link extern ] /,
Completaţi on-line planul de afaceri şi încărcaţi documentele însoţitoare.
ATENȚIE Veţi completa 7 secţiuni:
• o secţiune destinată informaţiilor generale referitoare la firmă;
• 6 secţiuni necesare finanţării.
Toate cele 7 secţiuni sunt obligatorii! Pe măsura completării formularelor, primiţi un punctaj în funcţie de opţiunile completate. Punctajul minim acceptat este de 60 de puncte.
Veţi primi automat un mesaj de confirmare a înregistrării planului de afaceri, cu punctajul obţinut şi numărul de înregistrare.
AIPPIMM/OTIMMC vă vor transmite decizia:
• În cazul în care aţi solicitat credit bancar, primiţi notificarea privind acordul de principiu pentru finanţare. Ulterior, instituţia de credit vă va transmite decizia privind aprobarea creditului.
• Dacă nu aţi solicitat credit bancar, primiţi acceptarea de principiu a Planului de afaceri.
Facilităţi:
• Beneficiaţi de o Alocaţie de Finanţare Nerambursabilă (AFN) de până la 10.000 euro, dar nu mai mult de 50% din valoarea planului de afaceri.
• Dacă doriţi să contractaţi un credit, Fondul Naţional de Garantare oferă garanţii în proporţie 80% din valoarea creditului, dar nu mai mult de 80.000 euro.
• Sunteţi scutit de la plata contribuţiilor de asigurări sociale pentru maximum 4 salariaţi, angajaţi pe perioadă nedeterminată. Pentru fiecare salariat, scutirea nu se acordă pentru veniturile salariale lunare care depăşesc cuantumul câştigului salarial mediu brut pe economie din anul anterior.

În termen de 5 zile de la data primirii notificării:
• dacă aţi solicitat credit bancar vă prezentaţi la sediul instituţiei de credit pentru semnarea contractului de creditare şi pentru acordarea AFN;
• în cazul în care nu aţi solicitat credit bancar, vă prezentaţi la sediul OTIMMC pentru semnarea Contractului de finanţare pentru AFN.

Deschideţi un cont bancar la instituţia de credit parteneră pentru derularea operaţiunilor de încasări şi plăţi.
Depuneţi la AIPPIMM în termen de 10 zile lucrătoare dovada angajării cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată a cel puţin 2 salariaţi si maxim 4.


Pentru mai multe informații despre Program, accesați pagina de internet [ link extern ] /# .
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2012
Cornelia Tulpan, Contabil
Pentru a beneficia de facilitatea de la art.5 lit c) trebuia ca CIM ale angajatilor sa fie prezentate si OTIMMC. Pentru salariatii respectivi, maxim 4, cu venituri lunare mai mici decat cuantumul câștigului salarial mediu brut pe economie din anul anterior, sunteti scutit de plata CAS ( pensie) corespunzatoare 20,8 % aplicata venitului brut din fiecare luna.
Deci, pentru un angajat care are salar net 1000 lei:
Salariul brut 1378

Reţineri angajat

CAS individual 10.5 % 145
ªomaj 0.5 % 7
Asigurări de sănătate 5.5 % 76
Deducere personală funcţie de bază 210
Impozit pe salariu 150

Salariul net 1000

Sume referitoare la angajator

Reţineri angajator
CASS 5.2 % 72
ªomaj 0.5 % 7
CAS 20.8 % 287- nu se plateste
FNUASS 0.85 % 12
Fond de risc si accidente 0.4 %* 6
Fond creanţe salariale 0.25 % 3
Rezulta retinerile angajatului = 378
Rezulta efectiv platit de angajator pentru acest salariat= 100

* Fondul de risc si accidente este retinut in functie de codul CAEN. In acest calculator este luata in calcul valoarea minima de 4%.
Si eu sunt cu un SRL D si am o problema la angajati....mai exact
Pot angaja o persoana care sa lucreze part time si inca una cu program de 8 h, se considera 2 angajati, chiar daca una dintre ele lucreaza cu jumatate de norma? Se considera 2 angajati ? Pot beneficia de scutirea contributilor sociale ?
corneliamagda

Ce se intampla in cazul in care nu ma inregistrez la timp, mai pot functiona ca SRL D, sau imi este radiata firma( imi pierd societatea) , sau proiectul nu-mi este acceptat? Sunt obligata sa urmezi acesti pasi ?

Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2013
Gabriela Mihai, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul taxe diablo diablo Buna ziua, pentru un salariu brut de 720 de ron, ce suma reprezinta toate taxele sau mai bine zis care e suma neta care ramane dupa plata taxelor? Va ... (vezi toată discuția)
Salariul minim ck ck Buna ziua. Care este salariul minim pe economie? Care sunt darile pentru o jumatate de norma (toate calculele)? (vezi toată discuția)
Contabilitate salarii mihaita 28 mihaita 28 am o carte de munca la un privat pe care mio platesc lunar sunt cu un salariu minim pe economie si as dori mai exact cat plateste lunar pentru mine incluse ... (vezi toată discuția)