avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... reclamatie OPC
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

reclamatie OPC

Buna ziua ! Stie cineva daca reclamatiile OPC sunt private? Daca in momentul in care se face controlul in urma reclamatiei mele , inspectorii sunt obligati sa-mi divulge numele ?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CristinaDumi , utilizator 09:30, 10 Mai 2012
Avand in vedere ca sesizarea pe care o depuneti la OPC nu este supusa prevederilor speciale privind confidentialitatea datelor,este temeinic ca inspectorii autoritatii cand verifica sesizarea -nu verifica un cadru general ci ,numai aspectele si documentele depuse de dvs in sustinerea reclamatiei
Va multumesc pentru raspuns. Concret , as dori sa fac o sesizare despre lipsa unei toalete la o teresa .Administratorul este certat cu legea si suntem si vecini.. Nu cred ca ar fi folositor daca inspectorii veniti sa verifice i-ar indica cine anume a facut sesizarea.

Ce ma sfatuiti ?
Nu la ANPC trebuie sa faceti sesizarea, ci la Directia de Sanatate Publica si la primarie (direct primarului, care o va repartiza celor in masura sa verifice).
Cum o fi primit primit autorizatia de functionare fara toaleta... Asta ma face sa ma gandesc ca nu puteti miza pe pastrarea anonimatului, care nu este specificata niciunde (sau nu am gasit eu).

Regula este ca sesizarile anonime nu se iau in considerare.
Poate vrea cineva dintre cunoscutii dvs. - chiar si din alta localitate - sa semneze sesizarea; nu va fi chemat acolo iar semnarea cu un nume real duce automat la inregistrarea ei, ceea ce inseamna ca va trebui analizata si solutionata.
Multumesc pentru raspuns .

O sa incerc la Directia de Sanatate Publica , o sa ocolesc primaria . Nu , nici un cunoscut nu as dori sa semneze sesizarea din diverse motive . Toata lumea pur si simplu intoarce capul , indiferenta asta ne polueaza aerul si strada!

Sper ca DSP sa ia in consideratie sesizarile facute prin posta electronica.

Multumesc inca o data :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizarile anonime sunt legale? 32aly 32aly As dori sa stiu cat sunt de legale sesizarile anonime la ITM? Din punctul meu de vedere nu ar trebui acceptate atat timp cat persoana in cauza nu se ... (vezi toată discuția)
O.p.c.-ul mi-a divulgat datele personale partii reclamate masni masni Acum circa o luna am reclamat OPC-ului Prahova prin serviciul de e-mail al oficiului,fara a semna sub anonimat, ca operatorul de transport de pe ruta care o ... (vezi toată discuția)
Deranjat de fum gratare zulg zulg Buna ziua, Ce pot face in conditiile in care la mai putin de 50 de metri de 2 blocuri cu foarte multi locatari (10 etaje), functioneaza un local in care se ... (vezi toată discuția)