avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diuna deplasare in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diuna deplasare in strainatate

Buna ziua!

Daca un angajat face o deplasare in strainatate si cheltuielile cu deplasare (inclusiv taxiuri spre si de la aeroport), cheltuielile cu cazare si cele cu masa sunt suportate de catre firma sau partenerii externi – mai are dreptul sa ceara diurna?

Practic totul este inclus si platit si as vrea sa stiu de ce se mai poate cere diurna in acest caz pentru ca nu imi dau seama in baza caror documente se poate deduce acea cheltuiala!

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:23, 9 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, are dreptul de a solicita diurna ... Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Art. 8 din HG nr.518/1995 dispune:
(1) Personalul trimis în străinătate, în condiţiile prezentei hotărâri, beneficiază de 50% din diurna stabilită pentru ţara în care are loc deplasarea, potrivit categoriei în care se încadrează, în cazul în care cheltuielile pentru masă se suportă de către partenerii externi
......

Asadar, salariatul va beneficia numai de 50% din cuantumul diurnei care se acorda in cazul delegarii in tara respectiva.
Va multumesc. Dar in tara? :)
HG 714/2018

art. 4
.....
(2) În situația în care organizatorul instructajelor sau al altor activități în legătură cu sarcinile de serviciu asigură integral masa și/sau cazarea participanților, aceștia nu beneficiază de indemnizația de delegare și/sau alocația de cazare, după caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna externa AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, va rog frumos sa imi raspundeti daca e posibil la urmatoarea intrebare: daca o unitate decide sa acorde 35Euro/zi diurna externa, iar in cazul in ... (vezi toată discuția)
Diurna in strainatate suciu_diana suciu_diana Buna ziua, ce se poate face in cazul in care angajatorul il deleaga pe angajat in Germania, pentru 5 zile lucratoare, insa sustine ca nu ii trebuie diurna ... (vezi toată discuția)
Reducerea diurnei cu 50% pentru masă Geo1944 Geo1944 În cazul unei deplasări în străinătate la o conferinţă izolată de 3-4 ore (nu cursuri cu pauze de cafea, prânz), la care există în agendă un ... (vezi toată discuția)