avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv de munca unic la nivel national
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv de munca unic la nivel national

Buna ziua
Contract colectiv de munca unic la nivel national 2011-2014 nu exista sau nu a intrat in vigoare . Este adevarat ? Stiti ceva ?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: iuliastef , utilizator 14:54, 11 Mai 2012
Nu mai exista CCMN.
Conform legii 62/2011, "art. 128 (1) Contractele colective de munca se pot negocia la nivel de unitati, grupuri de unitati si sectoare de activitate."
Nu a intrat in vigoare acest CCMN, nefiind inregistrat la Ministerul Muncii .. el exista doar ca model
Momentan ma aflu in concediu crestere copil si conform ccmn 2007-2010 , art 51 litera c , ar trebui sa beneficiez de un salariu mediu pe unitate . Dar cum ccmn 2007-2010 nu mai este in vigoare si CCMN 2011-2014 nu exista , asta inseamna cu nu pot beneficia de acel salariu ?
Eu nu stiu sa fii negocial CCm la nivel de unitate .
Multumesc anticipat .
Beneficiati numai in cazul in care aceasta clauza este prevazuta in CCM aplicabil in unitate , in Reg.intern sau in CIM.
Si chiar daca ar fi prevazut angajtorul poate refuza deoarece acest drept s-a prescris in termen de 6 luni de la nasterea lui (nasterea copilului).
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2012
ContSters42179, utilizator
Va multumesc pentru raspuns .
Deci nu am nici o sansa sa mai primesc acest salariu. Angajatorul mi-a spus deja ca nu am dreptul.....dar speram sa nu fie asa.
va multumesc inca o data .

O zi buna

Alte discuții în legătură

Indemnizatie nastere copil ing_matza ing_matza Am citit in ccm la nivel national ca la nasterea fiecarui copil mama daca este angajata poate primi de la angajator o indemnizatie egala cu un salariu mediu la ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate - bonus la nastere butterfly_1976 butterfly_1976 Buna ziua! Se mai acorda un salariu mediu pe unitate la nasterea copilului? Era un beneficiu conform CCMN 2007-2010, se pastreaza in 2011? Se acorda in sistem ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate oanacarlan oanacarlan Buna dimineata!Va rog sa-mi spuneti daca se mai acorda un salariu mediu pe unitate!V-am trimis ce am gasit referitor la acest drept.Va multumesc! După ... (vezi toată discuția)