avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita SRL
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita SRL

Buna Ziua
1.In urma cu 1 an si ceva am facut un imprumut pt un Srl l-a care sunt administrator.De cateva luni din cauza faptului ca srl a mers fff prost nu am mai putut platii ratele la banca.Ieri am primit o somatie de la un executor ca in termen de o zi sa achit debitul care este in val. de 11.542 lei.Somatia a fost trimisa una la firma , una mie ca administrator dar si sotiei mele (neavand nici o leg cu firma)Intrebarea mea este daca se poate face executarea bunurilor noastre mobile si imobile sau doar ce apartin firmei.Mentionez faptul ca pe firma nu este decat un gater acesta fiind principalul mijloc de a mai castiga ceva bani.Daca l-ar executa numai pe el nu ar avea cum sa recupereze toata suma debitului.
As mai avea o intrebare :
-am cumparat material lemnos de la o firma iar din cauza faptului ca nu am primit nici eu banii pe produsul finit (firma respectiva intrand in insolventa) nu am putut achita la randul meu mat. lemnos.De fapt de aici au plecat toate necazurile,firma mea fiind una f mica ,ca activitate am depins de acei bani .Intrebarea mea este daca aceea firma ma poate executa pe mine ca si persoana fizica. Multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: danadaia , utilizator 12:19, 11 Mai 2012
Patrimoniul SRL este distinct de patrimoniul personal alo asociatului. Prin urmare SRL-ul va raspunde de datoriile contractate in limita capitalului social si cu bunurile achizitionate.
Ceea ce am enuntat anterior este regula, dar acum nu stiu exact ce fel de contract de imprumut ati incheiat, care ii sunt clauzele si cu ce ati garantat. Daca cumva ati garantat si cu patrimoniul personal restituirea imprumutului, atunci va pot fi executate si bunurile personale.
Pentru a 2 a intrebare, raspunsul este acelasi si anume creditorul isi urmareste debitorul si in cazul dvs debitoare este SRL -ul dvs.

Multumesc mult pt raspuns .....trebuie sa revad contractul de imprumut cu banca ,la momentul acela imi aduc aminte ca a fost pusa sa semneze sotia ca este de acord ca sotul sa faca un imprumut pe firma (eu fiind administratorul.)Asta se intampla cand nu citesti bine ce semnezi.Macar cu a doua problema pot sa stau un pic mai linistit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat unic al unui srl -dator oskark oskark Buna seara, incerc din rasputeri sa gasesc pe cineva care sa imi dea un raspuns la o simpla intrebare. Cum pot recupera o datorie (suma de bani data cu ... (vezi toată discuția)
Dosar imprumit la recup. Radu12 Radu12 Buna ziua, Am facut un imprumut la o banca ,pe care nu am reusit sa-l achit integral;a ramas o restanta de 8000 euro cu penalitati;la acest imprumut am pus ... (vezi toată discuția)
Executare firma pentru datorie personala AlbuD AlbuD Buna ziua! In cazul nerambursarii unui credit ipotecar, am inteles ca dupa ce se executa silit imobilul ipotecat banca se poate intoarce si asupra altor ... (vezi toată discuția)