avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... reziliere contract nunta - probleme cu restaurantul
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

reziliere contract nunta - probleme cu restaurantul

Buna ziua,

Am si eu o intrebare, de fapt mai multe. Am contractat restaurantul pentru nunta cu aproape un an inainte de eveniment, toate au fost bune si frumoase, dar cu aproape doua luni inainte de nunta am hotarat sa divortez in schimb (avand deja de vreo 3 ani cununia civila, fara a fi fost casatorita religios). Am anuntat restaurantul cu o luna si jumate inainte de data stabilita pentru eveniment(nunta), iar acum ma dau in judecata ca cica trebuie sa le platesc 4000 de Euro pentru ca nu am mai facut nunta(cand am semnat contractul am platit 1000 Euro avans care le-a ramas).
Ce pot face? Trebuie sa le platesc acei bani daca eu nu mai fac nunta?
Este vreo posibilitate sa castige procesul? Dar invers?

Restaurantul nu cumparase nimic, la momentul cand i-am anuntat ca nu se mai face nunta. Meniul nu fusese stabilit inca si nici aranjatul salii sau alte detalii.

Multumesc

Buna ziua!
Am si eu o problema asemanantoare. Am facut contract cu un restaurant cu 1 an inainte, iar cu 2 saptamani a trebui sa anulez contractul. Patronul insa, ma ameninta cu judecata, si cu alte mijloace gen "oricum o sa fiti urmariti", "o sa vedeti voi", "nu ma faceti voi pe mine" etc. Am platit un avans de 500 de euro, pe care, evident, nu am pretentia sa-mi fie returnat.
As vreau sa stiu daca se poate ca acest om sa poata face ceva in instanta?
In contract la litigii este mentionat ca, in caz de anularea evenimentului, beneficiarul va pierde suma achitata ca avans.
De un singur lucru nu sunt singur insa, mai exista un paragraf in care scrie ca orice problema se va rezolva pe cale amiabila intre parti. In caz contrar, partile se vor adresa instantelor judecatoresti competente.
El ma ameninta ca ma da in judecata si ca o sa ceara despagubiri de 20000 de euro si ca ma "ingroapa" , ca " o sa vad eu" .
V-as fi recunoscator pentru un raspuns.
Va multumesc!
Acea clauza este foarte clara: anularea nuntii duce la pierderea avansului.
Alta problema nu aveti de rezolvat, incearca sa va intimideze. N-o sa va dea in judecata pentru ca stie ca n-are niciun motiv, a ramas cu avansul.
Stati linistit.
Multumesc frumos pentru raspuns. M-am mai linistit.
Linistiti-va complet :luck:
in contractul meu cu restaurantul, semnat in data de 28 mai 2012 pentru un botez pentru data de 28 octombrie 2012 scrie asa:

obligatiile prestatorului
" anunta beneficiarul cu cel putin 60 de zile inainte de anularea evenimentului in cazul unor motive obiective si se restituie avansul integral".

vreu sa anulez acest contract si sa-mi recuperez avansul dar nu stiu ce sa scriu in cererea catre restaurant pt ca nu inteleg ce inseamna motive obiective. am sanse sa-mi recuperez banii daca anunt cu 60 de zile inainte?

Alte discuții în legătură

Reziliere contract nunta Andreeaivanciu Andreeaivanciu Buna seara, Am o mare rugăminte dacă ma puteți ajuta v-as fi recunoscătoare toată viața. Anul trecut am semnat un contract pentru un eveniment care ... (vezi toată discuția)
Anulare contract eveniment Bianca Sanda Bianca Sanda Buna ziua, Am încheiat un contract in data de 16.09.2021 pentru o cununie care avea sa se țină pe data de 23.10.2021 la salonul X din Bucuresti. Din ... (vezi toată discuția)
contract restaurant pentru nuntă - taxă impusă AMC_Anna AMC_Anna Bună ziua, Înainte de pandemie am semnat un contract cu un restaurant pentru organizarea nunții. În contract era menționat un număr de 120 de persoane ... (vezi toată discuția)