avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inmormantarea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inmormantarea

As dori sa stiu daca in cazul unui deces natural ( din cauze naturale ) exista posibilitatea inhumarii pe terenul propriu,de exemplu undeva la tara,in livada.Ce lege stabileste conditiile necesare pentru a inmormanta pe cineva si in general care ar fi conditiile generale intr-o astfel de situatie?.Am intrebat in mai multe locuri,unii spun ca este legal,altii spun ca ar fi ilegal.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 06:44, 15 Mai 2012
Inmormantarile se fac in cimitire
Poate va ajuta acest link:
[ link extern ]

Capitolul 8 - Normele de igiena privind inhumarea, transportul si deshumarea cadavrelor umane, art.84 din Ordinul pentru aprobarea Normelor de igienă privind mediul de viaţă al populaţiei reglementeaza acest lucru:
Înhumarea cadavrelor umane se face numai în cimitire avizate sanitar de către Autoritatea de sănătate publică teritorială.

Cimitirele vor fi împrejmuite cu gard şi cu o perdea de arbori.

[ link extern ]
D-na Adolfina : Cu tot respectul,nu v-am cerut parerea!Cat despre locul de veci,sper ca cel putin acolo sa nu fiu alaturi de ipocriti!.
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2012
FanSat, utilizator
@Fan Sat,
Cu tot respectul, Dvs. ati apelat la consultanta pe acest site pentru a afla un raspuns. Colega noastra @adolfina pop v-a raspuns pe scurt, insa la obiect.:bow:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc să-mi reînhumez soțul în bucurești. În ce condiții pot face asta? Placinta8 Placinta8 Cum as putea sa mut sicriul cu sotul meu dintr-o comuna, in locul de veci din Bucuresti. Am fost victimele unui accident rutier. Sotul meu a murit pe loc, la ... (vezi toată discuția)
Soțul meu, decedat de 11 ani, a fost înmormântat la momentul respectiv de fratele lui, în locul său de veci. cum pot să-l aduc în mormântul familiei noastre? EuMira EuMira Soțul meu e decedat de 11 ani. Fratele lui avea loc de veci si l-a înmormântat acolo. Intre timp si eu am cumpărat un loc de veci si as vrea sa-l deshumez ... (vezi toată discuția)
Autorizatie deshumare marlonbrando marlonbrando unul dintre soti moare si este inmormantat.Dupa un an celalalt ramas in viata se trezeste ca cel decedat a fost deshumat de parinti si mutat in alt loc fara ca ... (vezi toată discuția)