avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cand pot sa sustin examen in vederea redobandirii ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cand pot sa sustin examen in vederea redobandirii permisului?

buna ziua , dupa cat timp se poate da de permis daca am primit o pedepasa de 4luni cu suspendare in urma unui accident cu vatamare corporala, astept un rsp , va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2012
alex2150, utilizator
Dupa un an de la raminerea def. a hot. jud.
ms mult pt rsp avocatul meu mi-a zis de 4luni dar tot ce am citit pe net tot un an am gasit
Va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Art. 116. - Oug.195/2002
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
..........
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
am inteles, dar nu conteaza ca nu am m-ai beneficiat de dovada de conducere cu 6luni inainte sa se pronunte decizia judecatoaresca definitiva
Nu, termenul ramane acelasi indiferent de perioada in care nu ati beneficiat de posibilitatea de a conduce anterior ramanerii definitive a hotararii de condamnare.

Alte discuții în legătură

Anularea permisului de conducere costyn79 costyn79 am condus u7n autoturism sub influenta bauturilor alcoolice si mia fost anulat permisul de conducere .pe 13 dec 2012 sa incheiat procesul si am primit o ... (vezi toată discuția)
Cand pot da examen auto,daca:? ChirculescuIon-Mugurel ChirculescuIon-Mugurel Am fost condamnat la regimul circulatie la 6luni inchisoare in baza art87alin1 cu aplicarea art 74 alin1 lit a,c si alin 2 cp,raportat la art76 cp.si art 3201 ... (vezi toată discuția)
Acte necesare redobandire permis anulat tudor_tudor tudor_tudor Buna ziua! Peste cateva zile imi expira termenul de 1 an si 10 zile de la condamnare si pot sustine din nou examenul pentru permis. Va rog sa ma lamuriti in ... (vezi toată discuția)