avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... O informatie intr-un dosar penal pentru ucidere din ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

O informatie intr-un dosar penal pentru ucidere din culpa

in urma unui accident mi s-a intocmit dosar penal pt ucidere din culpa pentru un pieton care mergea pe mijlocul drumului noaptea ca la el in curte nu ma pot exprima altfel .In fata procurorului sau daca ajunge la judecatorie se ia in considerare articolut 72 alin 4 din codul rutier (Pietonii surprinsi si accidentati ca urmare a traversarii prin locuri nepermise, la culoarea rosie a semaforului destinat acestora sau nerespectarii altor obligatii stabilite de normele rutiere poarta întreaga raspundere a accidentarii lor, în conditiile în care conducatorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulatia prin acel sector.)
Cel mai recent răspuns: samy2011 , utilizator 22:07, 6 Ianuarie 2023
imi pot lua un expert parte si din alt judet ?
samy2011 a scris:

imi pot lua un expert parte si din alt judet ?

Da.
faptul ca nu am circulat destul de prudent in opinia expertului poate fi o nesocotire a unei obligatii rutiere?
stie cineva unde gasesc cat lumineaza faza scurta (luminile de intalnire) sau cat trebuie sa bata dupa lege ?
Salut, pana la urma cum s-a rezolvat cazul? multumesc

Alte discuții în legătură

Accident rutier - ucidere din culpa samy2011 samy2011 daca eu nu am incalcat nici o regula de circulatie iar celalat a incalcat vreo 5 articole dar a iesit la expertiza ca puteam evita eu accidentul mai se poate ... (vezi toată discuția)
Omorul din culpa essenza1985 essenza1985 Buna,am si eu o intrebare daca se poat,discutam cu cumnatul meu apropo de o chestie si vreau un raspuns avizat din partea unui avocat. Intrebare: : Daca eu ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie - in cat timp trebuie depusa la dosar expertiza medico-legala? anamariacelik anamariacelik baiatul meu a fost implicat intr-un eveniment rutier-pe 17 ianuarie a.c., circula regulamentar pe o strada dintr-o localitate( viteza era chiar mai putin de ... (vezi toată discuția)