avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Presedintele/administratorul/cenzorul asociatiei de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Presedintele/administratorul/cenzorul asociatiei de propr. poate fi asimilat functionarului public?

Presedintele asociatiei de proprietari poate fi asimilat functionarului public, pentru a i se imputa ceva, pe baza codului penal, daca refuza predarea actele si sa raspunda contestatiilor/solicitarilor scrise ale proprietarilor? De asemenea, i se poate aplica vreun articol al codului penal daca s-a conformat unei hotarari a adunarii generale privind impunerea unor sume unui proprietar?
Cel mai recent răspuns: g33k , utilizator 23:17, 22 Aprilie 2014
Multumesc pentru precizarile facute.Eu personal cunosc foarte bine legea 230/2007 dar problema este ca intradevar aproape nici un membru al asociatiei nu se implica,in schimb toata lumea vorveste pe la colturile blocului de parca iar aresta cineva.Noi nu am m-ai avut administrator de cca 4 ani,comitet inesistent in schimb avem un presedinte impostot,o contabila care in afara ca intocmaste listele pe calculator si alea varza are un salariu de 400 lei,presedintele la fel 400 lei si o casiera in varsta de 70 ani din blocul vecin cu un salariu de 2 sau 300 lei.In rest nimic.Dosarul penal a fos deschi la parchet in ianuarie 2011 si din aceiasdi luna se afla la politie unde la sugestia unor locatari am mers personal si m-am interesat de mersul anchetei atat la politi cat si la parchet ,Vreti sa stiti raspunsul calor care ar trebui sa faca lumina si sa ia masurile legale ? Raspunsul lor la demersul meu a fost ;daca nu iti vezi de treaba ta s-ar putea sa ai probleme. Acesta a fost raspunsul pe care l-am primit atat de le parchet cat si de lo politie.Eu nu pot angaja un avocat care sa se ocupe de acest dosar fiindca nu vrea nimeni sa faca ceva pertru ei si familiile lor.Am incercat sa organizez o adunare generala dar nu a iesit nici macar cei 20% dintre locatari. Singura solutie pentru mine si familie este sa ne mutam pe domeniul de la tara si sa uitam de problemele blocului in care am locuit 33 ani cu bune si rele.Este o vorba ;dragoste cu sila nu se poate face..
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2012
OPREANICOLAE, utilizator
@OPREA
Daca denuntati atatea nereguli,serviciul specializat din primarie a fost legal sesizat ?
In temeiul disp art 55 din L nr 230/2007 serviciul specializat din primarie detine obligatia sa se implice in "
exercitarea controlului asupra activitatii financiar-contabile din cadrul asociatiilor de proprietari,din oficiu ,ori la cererea unuia sau mai multor membri ai asociatiei de proprietari"
Nu am denuntat nici o neregula ,am spus adevarul. Aceasta este stare de lucruri din asociatia noastra..La care primarie sa ne adresam ? la primaria lui goagal ? Aici la primarie este o veselie continua daca s-ar putea sa nu vina nimeni cu nici o problema.Ultim data am fost personal pentru a solicita macar sa ne trimita un observator la mascarada de adunare generala care nu sa m-ai tinut fiindca nu a vrut presedintele.Raspunsul primariei a fost ;adresativa sectiei de politie sa vina ei. Aveti dreptate in ce spuneti,dar fiindca exista si un dar.nimeni nu doreste sa se implice.In mod sigur ca totul va exploda candva si in aceasta asociatie va iesi rau. Incerc sa nu ma m-ai implic la sugestia familiei si sa plecam din imobil lasand lucrurile asa cum sant la ora actuala,iar locatarii sa fie fericiti si sa-si plateasca in continuare prostia. O intrebare ; ce salariu poate avea un presedinte daca tot nu face nimic ?
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2012
OPREANICOLAE, utilizator
OPREANICOLAE a scris:

ce salariu poate avea un presedinte daca tot nu face nimic ?

Legal ,poate avea salariul negociat prin contractul de mandat
Practica demonstreaza ca parte dintre proprietarii ajunsi presedinti de asociatie,ulterior mandatari in aceasta responsabilitate,uita ca sunt numiti provizoriu,uita obligatiile initial asumate fata de aceia care au acordat increderea sa ii numeasca in functie si desfasoara activitati in scopul obtinerii de beneficii majoritar personale-de la majorarea retributiei fara acordul proprietarilor,la obtinerea de multe alte foloase injuste
Dar, intr-o asociatie de proprietari,este obligatia fiecarui proprietar sa constientizeze daca activitatea reprezentantilor asociatiei respecta normele in domeniu si eventual sa se impice persoanl pentru bunul mers al activitatii
Si pe acest forum sunt multi utilizatori care isi exprima fie, multumirea fata de activitatea presedintelui si administratorului fie, precizeaza nereguli si suspecteaza interese personale
In aceasta perioada majoritatea primariilor au alocat fonduri substantiale pentru achizitia de materiale necesare infrumusetarii zonelor verzi din jurul condominiilor
Cati presedinti de asociatie de proprietari au dat curs invitatiei primariilor de a se prezenta pentru a ridica aceste produse?
Cati dintre presedintii de asociatie dupa ce au ridicat in numele asociatiei de proprietari aceste produse le-au distribuit asociatiei de proprietari pe care o reprezinta?
Presedintele asociatiei nu a urmarit recuperarea datoriilor unuia dintre locatari care apoi a pierdut apartamentul prin executare silita. Desi l-am anuntat ca se vinde apartamentul, acesta nu s-a inscris la masa creditorilor, intrucat el a considerat ca noul proprietar va plati datoriile facute de vechiul proprietar.
Poate fi tras la raspundere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator bloc, functionar public? timpuriu timpuriu prin atestatul primit de la primarie adiministratorul de bloc se poate asimila functionarilor publici si in cosecinta sa raspunda ptr abuzurile pe care le fac ... (vezi toată discuția)
Contract de munca sau ce ? mitzmi mitzmi Este in acelasi timp: presedinte, administrator, CONTABIL, gestionar, casier ,la bloc cu 12 apartamente (calculeaza doar pt. consum electricitate si ... (vezi toată discuția)
Administrator bloc = functionar public? dorotheea dorotheea Art. 175 (2) din CP prevede: (2) – De asemenea, este considerată funcționar public, în sensul legii penale, persoana care exercită un serviciu ... (vezi toată discuția)