avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot sa solicit stramutarea cauzei in calea de atac a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot sa solicit stramutarea cauzei in calea de atac a revizuirii?

Daca am cerut stramutarea cauzei la recurs si sa respins, recurs pe care l-am pierdut intrucat ma judec cu primaria si alte pers infuente (in proces s-au facut abuzuri si acte ilegale incredibile).,pot sa fac revizuirea si sa cer stramutarea cauzei? Daca se judeca revizuirea in sibiu nu am nici o sansa! Multumesc
De principiu,aveti dreptul de a solicita stramutarea cauzei in revizuire insa problema cea mai mare este ca daca nu aveti motive de revizuire nu cred ca aveti sanse la stramutare.
tiberiu34mario a scris:
Am sa incerc sa gasesc si alte motive, dar pot sa le atasez si pe cele vechi cererii

Nu va opreste nicio dispozitie legala sa treceti si motivele vechi in cererea de stramutare, insa parerea mea este ca instanta nu le va mai analiza. Se va pronunta numai asupra noilor motive, care nu au mai facut obiectul altei cereri de stramutare.
Nu inteleg , ce legatura are stramutarea cu revizuirea itrucat daca obtin stramutarea ,revizuirea nu se va judeca in orasul meu! Motivele de revizuire vor fi judecate de noua instanta . Gresesc?
Sa vb mai concret este vorba de un proces in care am cerut recalcularea cotelor indivize la un imobil cu mai multi proprietari (cumparat cu L112).La un coproprietar i sa calculat o cota pentru 141 mp suprafata utila iar el in contract avea doar 114mp. La expertiza efectuata sa aratat clar gresala, dar in timpul procesului si dupa efectuarea expertizei fam cu care ma judec si SC Urbana (cei careau facut vanzarea cu L112,si ei parati) au facut un ACT aditional in care schimba suprafata utila la 145 mp cica ca urmare unei greseli in care schimba destinatia unei pivnite in camara...desi pivnita are 4mp ei modifica supr. cu 34mp .
Bineinteles ca le-am facut plangere penala pt acest act ilegal celor de la urbana dar judecatoria sibiu le-a dat castig de cauza aratand influenta lor in Sibiu.....
Judecatoarea instantei de fond ( care mai tarziu am aflat ca se cunoaste cu nepotul paratului si face afaceri cu sotul ei) a aprobat un supliment la raportul de expertiza care sa ia in considerare si acest act ilegal nou intocmit dar si acest supliment a iesit diferit fata de situatia initiala pe care am atacat-o.
In sentinta pe care a dat-o instanta de fond nu a luat in seama nici o expertiza !(daca o facea trebuia sa-mi dea castig de cauza....).
Recursul l-am pierdut dar inca nu cunosc motivarea....insa am fost avertizat chiar de parati ca NU AM NICI O SANSA ITRUCAT URBANA SI JUDECATOAREA DE FOND A ARANJAT TOTUL....Mi-au ras in fata spunandu-mi asta.....
Intelegeti acum de ce vreau sa stramut revizuirea?
Puteti sa-mi spuneti care este termenul pt cererea de revizuire avand in vedere ca instanta de recurs nu a motivat sentinta ?Multumesc.
Termenul de revizuire poate fi de 15 zile, de o luna, de 3 luni sau de 6 luni si se socoteste diferit, in functie de motivul pentru care a fost ceruta revizuirea. Aveti, mai jos, art. 324 Cod procedura civila:
Art. 324
(1) Termenul de revizuire este de o luna si se va socoti:
1. in cazurile prevazute de art. 322 pct. 1, 2 si 7 alin. (1), de la comunicarea hotararilor definitive, iar cand hotararile au fost date de instante de recurs dupa evocarea fondului, de la pronuntare; pentru hotararile prevazute la punctul 7 alin. (2) de la pronuntarea ultimei hotarari;
2. in cazul prevazut de art. 322 pct. 3, de la cel din urma act de executare;
3. in cazurile prevazute de art. 322 pct. 4, din ziua in care partea a luat cunostinta de hotararea instantei penale de condamnare a judecatorului, martorului sau expertului ori de hotararea care a declarat fals inscrisul. In lipsa unei astfel de hotarari termenul curge de la data cand partea a luat cunostinta de imprejurarile pentru care constatarea infractiunii nu se mai poate face printr-o hotarare penala, dar nu mai tarziu de 3 ani de la data producerii acestora;
4. in cazurile prevazute de art. 322 pct. 5, din ziua in care s-au descoperit inscrisurile ce se invoca ori, dupa caz, din ziua in care partea a luat cunostinta de hotararea desfiintata sau modificata pe care s-a intemeiat hotararea a carei revizuire se cere;
5. in cazurile prevazute de art. 322 pct. 6, de la comunicarea hotararii definitive facuta statului ori celorlalte persoane de drept public sau de utilitate publica, sau de la intoarcerea disparutului ori de la dobandirea capacitatii; in aceste din urma doua cazuri termenul fiind de 6 luni.
(2) In cazul art. 322 pct. 8 termenul de revizuire este de 15 zile si se socoteste de la incetarea impiedicarii.
(3) Pentru motivele prevazute la art. 322 pct. 9 si 10, termenul este de 3 luni de la data publicarii hotararii Curtii Europene a Drepturilor Omului, respectiv a deciziei Curtii Constitutionale in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Este legal sa se faca acte intre parati, in timpul procesului, care incalca dreptul de proprietate a reclamantiilor ? tiberiu34mario tiberiu34mario Este vorba de un proces in care am cerut recalcularea cotelor indivize la un imobil cu mai multi proprietari (cumparat cu L112).La un coproprietar i sa ... (vezi toată discuția)
Revizuire cerere stramutare aidu aidu Pot sa cer revizuirea cererii de stramutare, care a fost respinsa de Curtea de Apel... avand in vedere ca ulterior judecarii sale au survenit dovezi clare ale ... (vezi toată discuția)
Pot solicita un termen de judecata intr-un litigiu pana la solutionarea cererii de stramutare? cristina69 cristina69 Buna ziua, As vrea sa stiu daca intr-un litigiu de munca aflat in apel al carui termen de judecata este fixat ptr. maine si a carui stramutare am solicita-o ... (vezi toată discuția)