avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Doua concedii pentru cresterea copilului la nici o ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Doua concedii pentru cresterea copilului la nici o luna diferenta

Buna seara!As avea si eu nevoie de cateva lamuriri in ceea ce priveste concediul de crestere copil:am un baietel care implineste 2 ani pe 03 decembrie 2012 si sunt insarcinata cu al doilea bebe car se va naste cel tarziu pe 05 ianuarie 2013 in cazul asta mai fac cererea de reangajare la angajator?Si concediile medicale de la 7 luni unde le voi depune?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: roxanamanaila , utilizator 14:59, 15 Mai 2012
1. - In perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. Inainte de a implini copilul 2 ani faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. In aceeasi zi in care reluati activitatea prezentati angajatorului certificatul medical pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

4. Apoi solicitati CCC asa cum ati procedat si la primul copil.
Va multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire la locul de munca din ccc DanutSandel DanutSandel Buna ziua,dupa terminarea prenatalului de doi ani angajatorul este obligat sa ma primeasca inapoi la servici?Multumesc (vezi toată discuția)
Pot sa mai stau un an in concediu dupa terminarea perioadei de 2 ani de ccc? bernad_kinga bernad_kinga buna,am inteles ca exista o lege care se refera la primirea inca un an dupa cresterea copilului, dat de la primarie, sau primaria te poate trimite la somaj ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la munca dupa concediul de maternitate andreia85 andreia85 Ce formalitati trebuie sa indeplinesc cand ma voi intoarce la serciciu dupa concediul de maternitate?Am inteles ca trebuie sa fac o cerere de reluare a ... (vezi toată discuția)