avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot sa mai stau un an in concediu dupa terminarea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot sa mai stau un an in concediu dupa terminarea perioadei de 2 ani de CCC?

buna,am inteles ca exista o lege care se refera la primirea inca un an dupa cresterea copilului, dat de la primarie, sau primaria te poate trimite la somaj inca un an, nu de la locul de munca?
-inca un an dupa concediu de maternitate(de 2 ani) de unde se poate beneficia, in asa fel sa ma primeasca inapoi dupa aceea la locul de munca?
Pot beneficia de somaj dupa concediul de cresterea copilului de 2 ani automat sau numai de la locul de munca ma poate trimite
Cel mai recent răspuns: bernad_kinga , utilizator 14:41, 9 Ianuarie 2012
1. Concediul de maternitate este acel concediu de 126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal.

2. Dvs. sunteti acum in concediu crestere copil (CCC) pana la 2 ani.

3. - In perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

4. Inainte de a implini copilul 2 ani faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

5. Daca locul de munca al dvs. a fost desfiintat atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc mult, scuze pentru greseala, cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj din prenatal maridana1986 maridana1986 sunt in concediu prenatal pana pe 10 feb anul curent.am vorbit cu contabila si societatea urmeaza sa se inchida,nu se mai fac angajari...deci am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu de maternitate kmi20 kmi20 Buna ziua,cum se calculeaza somajul dupa terminarea concediului de maternitate?Ce perioada voi beneficia de somaj daca am lucrat 2 ani inainte de a ramane in ... (vezi toată discuția)
Revenirea din concediu de maternitate mariana iacoboae mariana iacoboae Buna ziua! Sunt in concediu de maternitate de 3 ani si urmeaza sa reincep serviciul peste 6 luni. As vrea sa ma informez daca angajatorul poate sa ma dea ... (vezi toată discuția)