avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... CREDIT IPOTECAR
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

CREDIT IPOTECAR

buna ziua....am un credit ipotecar pe numele fostului sot si sunt si eu trecuta in dosar..garsoniera ipotecata este dobantita de mine in urma tranzactie ...voi vinde garsoniera ca sa achit 50% din credit..banca ma poate obliga sa ipotechez apartamenul meu pentru restul creditului avand in vedere ca fostul nu detine nici o proprietate?daca vand apartamentul copilului meu scap de ipoteca?banca tine cont ca eu am achitat 50% din credit si 75% din suma ratei? multumesc
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
gi-jane2, moderator
nu puteti vinde fara acordul bancii daca nu platiti creditul.
Banca nu tine cont de cat a platit fiecare, va executa la nimereala bunurile cui va prinde.
Puteti vinde ce nu-i ipotecat, insa creditorul dvs poate cere revocarea vanzarii, repunerea in situatia anterioara ( ramane de vazut daca va reusi )
Banca spune ca ridica ipoteca daca pentru restul creditului se creaza alte ipoteci...Daca vand apartamentul unei persoane straine mai poate banca sa ceara revocarea vanzarii?daca nu vand apartamentul am dreptul sa refuz sa fie ipotecat?mentionez ca restul creditului este de 20 mii euro si o sa fac o ipoteca pe un teren dar in valoare de 15 mii euro..pentru cei 5 mii euro mai trebuie inca o ipoteca?.ce sfaturi puteti sa-mi dati...va multumesc anticipat
Atentie daca " vindeti" si nu incasati bani ca exista riscul sa ramaneti fara casa.
Chiar daca banca va cere revocare vanzarii, putin probabil sa castige cat ati incasat un pret, cumparatorul fiind de buna credinta.
Puteti refuza sa puneti ipoteca pe ap, dar altfel nu va lasa sa vindeti garsoniera ( nu ridica ipoteca de pe garsoniera)
Banca nu e obligata sa accepte un bun sau altul pe care doriti dvs sa-l puneti gaj. chiar daca nu aveati ap si aveati numai terenul, n-o puteti obliga sa mute ipoteca de pe garsoniera pe teren.

Partaj cu sotul ati facut ? Cum anume ?
partajul este o tranzactie in care spune ca imi revine garsoniera si apartamentul...terenul nu e prins in tranzactie deci suntem amindoi 50-50..am fost la banca si am vorbit..despre ipoteca si au spus ca se ridica doar in cazul in care acoperim restul de 20 mii e cu alte ipoteci..primul ipotecat ar fi terenul dar nu acopera decat 15 mii e iar eu nu vreau pentru cei 5 mii e ramasi sa imi ipotechez apartamentul....daca se poate sigur sa refuz ipotecarea lui nu il mai vand...stiu ca o sa spuneti ca incerc sa pacalesc banca dar nu mi se pare normal ca eu sa pierd ceea ce am luptat o viata ca sa aiba copii case din cauza ca fostul nu are nici o proprietate...daca garsoniera o pierd,terenul va fi ipotecat macar apartamentul sa ramina celor 2 copii..mentionez ca eu la ora actuala nu am nici un venit si nu mai pot platii rata si foarte curind banca v-a lua masuri..va rog daca se poate sa ma sfatuiti ce pot face ..multumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2012
gi-jane2, moderator
buna ziua..imi puteti spune va rog ce pot face daca vand garsoniera si terenul acoper doar 37.000 e din 40.000 e credit initial.banca spune ca nu ridica ipoteca pentru ca mai raman 3.000e de plata..pentru 3000e sa mai ipotechez alt apartament ??? exista vreo posibilitatea de a-l determina pe fostul sa preia datoria????multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Restante banca CARMENUTZA67 CARMENUTZA67 Buna ziua.Am un credit ipotecar la care sunt girant platitor.De ceva timp sunt in imposibilitate de a plati rata si am primit somatie de la o firma de ... (vezi toată discuția)
Partaj apartment credit imobiliar veronica82 veronica82 Buna ziua, Sunt in discutii cu sotul meu pentru divort si partaj si problema principala este un apartament luat dupa casatorie printr-un credit imobiliar ... (vezi toată discuția)
Partaj notar - acceptul bancii? ADANNA ADANNA Buna ziua, In partajarea unui apartament ipotecat, e nevoie de acceptul bancii sau nu? (Mentionez faptul ca e vorba de un partaj la intelegere, in urma ... (vezi toată discuția)