avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... CREDIT IPOTECAR
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

CREDIT IPOTECAR

buna ziua....am un credit ipotecar pe numele fostului sot si sunt si eu trecuta in dosar..garsoniera ipotecata este dobantita de mine in urma tranzactie ...voi vinde garsoniera ca sa achit 50% din credit..banca ma poate obliga sa ipotechez apartamenul meu pentru restul creditului avand in vedere ca fostul nu detine nici o proprietate?daca vand apartamentul copilului meu scap de ipoteca?banca tine cont ca eu am achitat 50% din credit si 75% din suma ratei? multumesc
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
gi-jane2, moderator
Vindeti terenul ( fostul sot e de acord ?) , mai platiti la banca si poate va mai scade si rata.. inchiriati garsoniera si completati la plata ratei, astfel scapati si garsoniera.

Puteti vinde terenul achitati cat luati la banca, vedeti cu cat si daca gasiti client la garsoniera si faceti imprumut separat pt cat va lipseste.

de obligat fostul sot sa plateasca creditul, dvs nu puteti, va trebui sa va adresati instantei.. iar instanta nu cred ca v-ar da castig de cauza daca acel credit l-ati folosit pt cumpararea garsonierei, garsoniera cu care ati ramas dvs. La aceasta actiune, ar trebui sa citati si banca, iar aceasta nu va fi nici ea de acord sa ii pasati doar lui creditul pt ca fostului sot nu mai are ce sa-i ia.

Apartamentul a fost tot bun comun ? cand ati facut tranzactia cu fostul sot, l-ati despagubit cu o suma ?
Ambele case au fost bun comun desi garsoniera a fost cumparata cu bani de la mama mea si din pacate nu am specificat asta in acte..Da este de acord fostul sot cu vinderea terenului.Un nou credit eu nu pot face deoarece sunt dupa somaj iar fostul cred ca este considerat rau platnic pentru ca avem deja 1 luna de neplata.Va multumesc mult pentru timpul si intelegerea acordata.
Nu ati inclus in partaj si datoria catre banca ?
Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2012
grandanat, utilizator
Atunci nu am stiut ca se poate introduce in partaj si creditul...Acum nu am posibilitati financiare si nici nu stiu daca se mai poate daca au trecut aproape3 ani Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante banca CARMENUTZA67 CARMENUTZA67 Buna ziua.Am un credit ipotecar la care sunt girant platitor.De ceva timp sunt in imposibilitate de a plati rata si am primit somatie de la o firma de ... (vezi toată discuția)
Partaj apartment credit imobiliar veronica82 veronica82 Buna ziua, Sunt in discutii cu sotul meu pentru divort si partaj si problema principala este un apartament luat dupa casatorie printr-un credit imobiliar ... (vezi toată discuția)
Partaj notar - acceptul bancii? ADANNA ADANNA Buna ziua, In partajarea unui apartament ipotecat, e nevoie de acceptul bancii sau nu? (Mentionez faptul ca e vorba de un partaj la intelegere, in urma ... (vezi toată discuția)