avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Redeschidere Rol Fiscal
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Redeschidere Rol Fiscal

Buna ziua,
As dori sa aflu daca este respingerea de catre DGITL a cererii matusilor meie cu privire cu privire la redeschiderea unui rol fiscal este intemeiata.
Pe scurt este vorba despre un teren de 15mp aflat in indiviziune (1/6 din 90mp) pe care matusile il stapaneau impreuna cu un apartament in bloc ambele la aceeasi adresa.
Exista act de propietate din 1949 autentificat si inscris in Istoricul de Rol la Admonistratia Financiara de atunci care atesta cele de mai sus.
In anul 1952 ca urmare a unei erori in declaratia de impunere pentru acest imobil acest teren nu a mai figurat la rolul fiscal.
Matusile mi-au vandut mie apartamentul in anul 1986 fara sa se mai faca vreo referire la acest teren.
In prezent stapanesc fizic acest teren dar nu pot face acte notariale pentru el cu matusile care inca mai traiesc findca nu are Rol Fiscal pe care DGITL refuza
sa-l redeschida.#-o
Ce parere aveti am vreo sansa pe cale administrativa sau numai prin hotarare judecatoreasca pot sa rezolv?

Multumesc:)
Cel mai recent răspuns: smintinadan , utilizator 00:24, 21 Mai 2012
Va sugerez sa incercati mai intai pe cale administrativa, iar in urma raspunsului scris pe care il veti primi, puteti sa chemati in judecata DGITL. Va sfatuiesc sa apelati la ajutor specializat.
Multa bafta.
As dori sa stiu daca refuzul DGITL are temei legal atatatimp cat terenul nu a fost instrainat si daca ajutor specializat in cazul unei actiuni in instanta inseamna inafara de avocat si alt expert.
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2012
smintinadan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme in obtinerea cadastrului - uzucapiune prin unirea posesiilor j_j_j j_j_j Buna ziua, Va expun problema mea in speranta ca imi veti oferi niste idei de a actiona. Problema: detin o casa pe care doresc sa o vand dar nu ii pot ... (vezi toată discuția)
Revendicare, uzucapiune ioana_comsa213 ioana_comsa213 1. In perioada 1952-1959, X figureaza in evid. fiscale ca platitor de impozite ptr. constr si teren in supraf de 400 mp, in Bucuresti. str. ... sect. 3; La ... (vezi toată discuția)
Acte teren iustv iustv Buna seara. Am nevoie de un sfat, intentionez sa cumpar un teren de 1000 m dar problema e ca propietarul nu are acte decat pe 300 m , pe acest teren este o ... (vezi toată discuția)