avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... daca prelungesc concediul pentru cresterea copilului...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

daca prelungesc concediul pentru cresterea copilului...

Buna seara,
M anumesc Laura, am 22 de ani,necasatorita,mama a unei fetite de 1 an si 8 luni,studenta,locuiesc cu parinti...
In urma unei sentinte judecatoresti,mi s-a incredintat copilul spre crestere si educare,iar tatal a fost obligat la plata unei pensii alimentare de 165lei pe luna(desi nu a platit-o de 2 luni,si nici nu intentioneaza sa o faca cel putin in urmatoarele 6 luni...dar asta e alta poveste).
Beneficiez de indemnizatia pentru crestrea copilului,insa peste 4 luni se sfarsesc cei 2 ani de concediu maternal.Doresc sa imi prelungesc cu un an acest concediu.Stiu ca se poate prelungi cu un an,stiu ca este fara plata,stiu ca nu se considera vechime,insa intrebarea mea este urmatoarea:Luand in considerare situatia mea(necasatorita,copil incredintat spre crestere si educare,studenta,prelungirea concediului pentru cresterea copilului FARA plata..)pot beneficia de alte ajutoare?Ce ma sfatuiti sa fac?avand in vedere ca situatia nu e prea roz...
Cel mai recent răspuns: roxa_82 , utilizator 09:27, 22 Ianuarie 2009
Intr-adevar Contractul colectiv de munca unic la nivel national prevede si aceasta posibilitate. Urmeaza sa beneficiati de alocatie de stat si puteti apela la ajutor social in virtutea Legii privind venitul minim garantat la Primarie.
Va multumesc foarte mult pentru mesajul d-voastra: rapid si cu raspuns la obiect.
Mi-ati fost de mare ajutor, odata prin faptul ca m-ati linistit putin(stiind ca pot beneficia de ajutor,in orice cuantum ar fi el) si apoi, prin faptul ca stiu unde/cui sa ma adresez,avand ca suport informatia d-voastra,legat de Legea privind venitul minim garantat la Primarie.

Cu respect,
Laura Pop
La primăria localităţii în a cărei rază teritorială solicitantul are domiciliul sau după caz, reşedinţa se va depune un dosar care va cuprinde :
- cerere;
- acte doveditoare privind componenţa familiei,
- hotărârea definitivă de încuviinţare a adopţiei, de încredinţare sau plasament familial a copilului, potrivit legii,
- actul din care să rezulte calitatea solicitantului de tutore sau curator,
- acte din care să rezulte încadrarea, potrivit legii, în categoria de persoane cu handicap accentuat sau grav sau în gradul I sau II de invaliditate, pentru persoanele aflate în întreţinere,
- după caz, alte acte doveditoare privind componenţa familiei,
- acte doveditoare privind veniturile familiei sau persoanelor singure.

Va multumesc mult pentru mesajul d-voastra, neasteptat dar foarte benefic.

Cu respect,
Laura Pop
Odata cu asimilarea de noi informatii,apar si noi nelamuriri.Ca de exemplu:

1. Daca ma prezint la primarie pentru a solicita acest ajutor social in virtutea Legii privind venitul minim garantat la Primarie, se vor lua in calcul si veniturile parintilor mei?(am precizat mai sus ca locuiesc cu parintii mei)
2. Peroanele care au beneficiat de indemnizatia pentru cresterea copilului,puteau aplica si pentru acest ajutor?
3.Ce inseamna mai exact termenul de neplata din rea-credinta a pensiei alimentare?Adica daca inaintez o plangere penala pentru neplata pesiei alimentare,el se poate apara,spunand ca nu a facut-o din rea-credinta?Sau...?
4. Daca inaintez plangere penala impotriva tatalui pentru neplata pensiei alimentare,acesta poate primi o amenda sau poate fi pedepsit cu inchisoare. Intrebarea mea este: dupa achitarea pedepsei(amenda) sau in timpul/dupa savarsirea pedepsei(inchisoare) tatal este obligat la plata pensiei alimentare in continuare(+"restantele") sau este decazut din drepturi?

Alte discuții în legătură

Daca ma puteti la o nelamurire adryan35 adryan35 Se poate ca mama sa ceara instantei sa fie decazuta din drepturile parintesi ca astfel renuntand la copil sa evite plata pensiei alimentare? Este vorba despre ... (vezi toată discuția)
Adoptie copil tamada tamada din prima casatorie am un copil pe care actualul meu sot doreste sa il adopte, problema este ca fostul sot nu doreste acest lucru desi nu stie nimic de copil, ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara barbie_86 barbie_86 In urma cu ceva timp am divortat,am primit comunicarea in care este specificata suma de plata aferenta pensiei slimentare si cheltuielilor de judecata,dar nu ... (vezi toată discuția)