avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... daca prelungesc concediul pentru cresterea copilului...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

daca prelungesc concediul pentru cresterea copilului...

Buna seara,
M anumesc Laura, am 22 de ani,necasatorita,mama a unei fetite de 1 an si 8 luni,studenta,locuiesc cu parinti...
In urma unei sentinte judecatoresti,mi s-a incredintat copilul spre crestere si educare,iar tatal a fost obligat la plata unei pensii alimentare de 165lei pe luna(desi nu a platit-o de 2 luni,si nici nu intentioneaza sa o faca cel putin in urmatoarele 6 luni...dar asta e alta poveste).
Beneficiez de indemnizatia pentru crestrea copilului,insa peste 4 luni se sfarsesc cei 2 ani de concediu maternal.Doresc sa imi prelungesc cu un an acest concediu.Stiu ca se poate prelungi cu un an,stiu ca este fara plata,stiu ca nu se considera vechime,insa intrebarea mea este urmatoarea:Luand in considerare situatia mea(necasatorita,copil incredintat spre crestere si educare,studenta,prelungirea concediului pentru cresterea copilului FARA plata..)pot beneficia de alte ajutoare?Ce ma sfatuiti sa fac?avand in vedere ca situatia nu e prea roz...
Cel mai recent răspuns: roxa_82 , utilizator 09:27, 22 Ianuarie 2009
Contract colectiv de muncă unic la nivel naţional pe anii 2007-2010 prevede ca :
Art. 62. - (1) În afara concediului legal plătit pentru îngrijirea copiilor în vârstă de până la doi ani, salariata mamă poate beneficia de încă un an concediu fără plată.
(2) Pe perioada în care salariata se află în concediul prevăzut la alin. 1, nu i se va putea desface contractul de muncă, iar în postul său nu vor putea fi angajate alte persoane, decât cu contract de muncă pe durată determinată.

Depuneti o cerere in acest sens la angajator si in care invocati si prevederile acestui articol din CCMN.
va multumesc din tot sufletul pt raspuns .
Mai am o intrebare daca ma puteti ajuta va rog .In legatura cu concediul maternal doi ani sunt luati in cosiderare de cand am nascut sau de cand am depus cererea pt acordarea concediului maternal?Sunt nelamurita ,va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns.
Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca ma puteti la o nelamurire adryan35 adryan35 Se poate ca mama sa ceara instantei sa fie decazuta din drepturile parintesi ca astfel renuntand la copil sa evite plata pensiei alimentare? Este vorba despre ... (vezi toată discuția)
Adoptie copil tamada tamada din prima casatorie am un copil pe care actualul meu sot doreste sa il adopte, problema este ca fostul sot nu doreste acest lucru desi nu stie nimic de copil, ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara barbie_86 barbie_86 In urma cu ceva timp am divortat,am primit comunicarea in care este specificata suma de plata aferenta pensiei slimentare si cheltuielilor de judecata,dar nu ... (vezi toată discuția)