avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Apartament comun - sfaturi
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Apartament comun - sfaturi

Buna ziua,

Am nevoie de niste sfaturi cu privire la o situatie mai "speciala".
Se da un apartament cu 4 camere care are 3 proprietari.
Fiecare proprietar are contract pe o anumita suprafata din apartament (X are camera 1, Y are camera 2 s.a.m.d.).

Dupa cum probabil va imaginati, situatia este ingrozitoare. E complet anormal ca intr-un apartament sa locuiasca 3 proprietari (3 familii) fara nicio legatura intre ele.


Eu sunt unul dintre proprietari. Sunt OBLIGAT sa locuiesc in acest apartament blestemat fiindca nu am posibilitatea sa merg in alta parte. Nu am posibilitatea sa-mi cumpar o garsoniera, nu am posibilitatea sa ma duc sa locuiesc undeva cu chirie etc.

Partea proasta este ca ceilalti proprietari (care sunt demni de tot dispretul) se complac in aceasta situatie. Nu vor sa vanda, le place sa stea claie peste gramada, nu au minte nici cat o musca.


Daca s-ar vinde apartamentul, 100% am putea sa ne luam lejer 3 garsoniere, iar fiecare ar lua-o pe drumul lor, dar NU VOR, sunt niste ordinari.


Cum pot sa-i oblig sa vanda sau sa-mi dea mie partea care mi se cuvine si sa plec?

Nu se poate face ceva pe cale legala?

Practic, ma forteaza sa stau legat de ei toata viata. Nu mi se pare normal asa ceva. Trebuie sa exista vreo modalitate prin care sa-i constrang sa vanda

.Vreau sa scap din acest calvar....

Va rog sa ma ajutati cu un sfat, o sugestie. Ce pot face in acest caz?

Multumesc anticipat...
Cel mai recent răspuns: Mynameis , utilizator 18:55, 15 Mai 2012
pai cum naiba ati dobandit doar cate o camera din apartament. asa scrie in contract "vand camera x lui y?"
Apartamentul a fost dat de Viscofil catre 3 angajati cu contract de inchiriere (dupa revolutie). Cei 3 proprietari au putut sa-l cumpere la acea vreme, la comun (3 acte de vanzare cumparare, cu parti comune).
Un proprietar are pe contract cate o camera + parti comune (baie, bucatarie) etc. Intelegeti voi.

Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
Mynameis, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate vinde UnSimpluUtilizator UnSimpluUtilizator Buna ziua, Este vorba despre un apartament pe care parintii mei il detin in proprietate cu alte persoane. Per total exista 3 contracte diferite de ... (vezi toată discuția)
Problema juridica mihai_lex mihai_lex Problema sta in felul urmator : Exista o casa ( subsol, parter, etaj, pod) formata din 3 apartamente, fiecare apartament avand proprietarul lui ( deci ... (vezi toată discuția)
O situatie mai speciala UnSimpluUtilizator UnSimpluUtilizator Buna ziua. O sa incep prin a va ruga sa ma scuzati daca nu am postat unde trebuie. Eu, impreuna cu familia mea formata din 3 membrii (sot, sotie, fiu), ... (vezi toată discuția)