avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere pentru marturie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere pentru marturie mincinoasa

Buna seara.
Am urmatoarea speta.

Sunt inculpat intr un dosar penal fiind acuzat ca in perioada cand am lucrat ca si director de banca am facut un transfer neautorizat de fond din contul unui client al bancii in contul unei alte firme folosindu ma de serviciul internet banking al clientului respectiv.
Partea vatamata a declarat ca nu i am predat token ul +dispozitiiv de generare cod de acces la serv internet banking+.
In afara de acest instrument adica token mai este nevoie de numarul cardului aceasta fiind user name ul la logarea pe internet banking.
Luna trecuta a fost audiat directorul regional al bancii si directorul de securitate bancara.
Cel din urma adica dir de securitate bancara la intrebarea pusa de judecator si anume "cum se livreaza cardul titularului de cont ? in plic sigilat sau fara plic adica direct in mana titularului acesta a declarat sub juramant ca , cardurile nu se livreaza in plic sigilat ci se dau pur si simplu in mana titularului."
Este foarte important modalitatea de livrare deoarece clientul bancii adica firma de pe contul careia s a facut transfer a preluat plicul sigilat care continea cardul direct de la o colega de a mea, si a si semnat procesul verbal de predare primire cum ca a preluat cardul in plic sigilat, si astfel eu nu aveam de unde sa cunosc numarul cardului decat doar daca el mi ar fi comunicat de buna voie, asa cum s a si intamplat de fapt.
Ideea este ca eu zilele astea am solicitat un card de la aceeasi banca pe firma mea, astazi am ridicat cardul care la fel mi a fost inmanat in PLIC SIGILAT contrar celor declarate de directorul de securitate bancara.
Intrebarea mea este.
Avand in vedere cele declarate de dir securitate bancara si anume ca , cardul nu se preda in card sigilat si dovada mea palpabila ca , cardul se preda in plic sigilat pot sa l acuz inca de acuma de marturie mincinoasa sau sa stept pana se termina acest proces si abia dupa aceea sa depun plangere?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 11:59, 17 Mai 2012
nu va foloseste la nimic si va fi interpretata ca o modalitate de a influenta un martor ce a avut dreptate. era mai simplu sa fi depus la dosar cardul nou obtinut impreuna cu plicul sigilat, dovedind practic modalitatea de livrare.
dar nici asta nu este important - in banca exista norme interne care prevad modalitatea de livrare a cardurilor. acestea trebuiau depuse la dosarul cauzei, orice alte marturii fiind astfel subminate deoarece este greu sa explici de ce se incalcau normele bancare doar in cazul dvs dar cu toti ceilalti clienti se respectau.

ati depus aceste norme?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta "frauda bancara+divulgare informatii confidentaile despre un client al bancii" Consultant Covasna Consultant Covasna Directorul unei banci a transferat prin internet banking suma de 2950 ron de pe contul persoanei juridice X pe comtul persoanei juridice Y. Ulterior ... (vezi toată discuția)
Am fost păcălit să deschid un cont de salariu la o bancă, pe care cineva l-a folosit ca să înșele alte persoane. am depus plângere dar sunt și eu cercetat penal, cum mă pot apăra? Oprea Alin Oprea Alin am intrat intr-o problema, sa va povestesc: acum o luna am postat pe olx un anunț in care am specificat ca vreau sa lucrez in week end, am fost sunat de o ... (vezi toată discuția)
Cum inchid un cont la banca daca nu sunt titularul contului? ContSters116232 ContSters116232 Buna seara, De ce am nevoie de la sotul meu ca sa ii inchid un cont la Ing unde el este titular? Noi ne-am stabilit in Germania si el momentat nu poate ajunge ... (vezi toată discuția)