avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inregistrare condominiu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inregistrare condominiu

Buna seara,
Cautand termenul juridic pentru condominiu, am gasit urmatoarea definitie:Imobilul format din teren cu una sau mai multe constructii, dintre care unele proprietati sunt comune, iar restul sunt proprietati individuale, pentru care se intocmesc o carte funciara colectiva si cate o carte funciara individuala pentru fiecare unitate individuala aflata in proprietate exclusiva, care poate fi reprezentata de locuinte si spatii cu alta destinatie, dupa caz.

Constituie condominiu:
un corp de cladire multietajat sau, in conditiile in care se poate delimita proprietatea comuna, fiecare tronson cu una sau mai multe scari din cadrul acestuia;
un ansamblu rezidential format din locuinte si constructii cu alta destinatie, individuale, amplasate izolat, insiruit sau cuplat, in care proprietatile individuale sunt interdependente printr-o proprietate comuna fortata si perpetua.
Eu stau la bloc si avem asociatie separata pe fiecare scara ( 4 scari ),
Intrebarea mea este ( dupa definitie inteleg ca scara mea reprezinta condominiul ) daca acest lucru ( condominiul ) este inregistrat undeva si daca pot considera condominiu de exemplu doua scari. Daca da, se inregistreaza acest lucru undeva?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ionelpopa123 , utilizator 21:54, 16 Iulie 2014
Condominiul, dupa cum observati din ambele definitii, trebuie sa cuprinda o multime de proprietati individuale care isi impart intre ele o proprietate comuna stapanita in devalmasie, proprietate fortata si perpetua si care poate fi bine delimitata de alt condominiu.

Doua scari de bloc nu sunt practic un condominiu pentru ca intre ele exista o proprietate comuna bine delimitata, dar pot deveni un condominiu daca se asociaza si anumite interese vizant proprietatea comuna a ambelor scari devin comune.
Astfel, daca doua scari hotarasc sa se asocieze, ele vor avea o singura administratie, o singura conducere, ale caror atributii sunt de a administra si gestiona proprietatea comuna a celor doua scari impreuna.
In asemenea caz liftul unei scari poate fi reparat numai de proprietarii acelei scari fara ca cei ai celeilalte scari sa fie implicati deoarece proprietatea comuna a scarii cu pricina (liftul) este bine delimitat si nu se amesteca in proprietatea comuna a celei de-a doua scari.
Salariile celor care muncesc pentru asociatia formata din doua scari insa constituie o cheltuiala comuna ambelor scari pentru ca exista o singura conducere, o singura administratie, deci un singur interes comun al celor doua scari.

Nu se inregistreaza ca atare nicaieri, dar se constituie asociatia pe cele doua scari la judecatorie.

Condominiu este intreaga constructie.Impartirea in asociatii separate ”pe scari”este altceva.
Acesta (condominiu)figureaza in planul de urmanism al localitatii(unde locuiti).
Din aceasta cauza -fisa de identificare a blocului de locuinte-condominiu-se intocmeste pe total constructie.Comunicati la ce aveti nevoie de acest termen.


Buna seara! Am si eu o problema legata de termenul condominiu. Noi suntem trei blocuri in asociatie, cu cite doua scari fiecare, dar cu un singur contor de caldura, la alt bloc decit al meu. Problema apare la debransare: pe scara mea nu s-a debransat nimeni, dar pe cealalta da, mai multi chiar. RADET cere ca o conditie pentru debransare sa mai existe cel putin o debransare legala in condominiul celui care solicita. Blocul meu este condominiu? Sau fiecare scara e condominiu? Sau toata asociatia e condominiu, ca avem un singur gigacalorimetru?
Blocul este un condominiu, scara de bloc este un condominiu.

Ca sa va realizati scopul dv. luati in considerare tot blocul (cu 2 scari) si depuneti documentele cerute de furnizor, mai ales ca aveti un contor de bransament comun.
Clar, multumesc! Chiar miine merg la RADET si am un argument in plus. Ia uitati ce am gasit tot rascolind internetul:
[ link extern ]
Soluție pe scurt: SENTINȚA CIVILÃ NR.18/CA: Admite excepția de nelegalitate a art.249 din Ordin nr.91/2007. Constată nelegalitatea art.249 din Ordinul nr.91/2007.
Pe scurt, art 249 din Ordinul nr. 91/2007 al ANRSC nu e legal si RADET ar trebui sa nu mai puna conditia de preexistenta a unei debransari legale in condominiu!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iulie 2014
ionelpopa123, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz debransare de catre radet christa1108 christa1108 Buna ziua! Doresc sa ma debransez de la Radet in vederea instalarii centralei termice. Am tot ce imi trebuie mai putin proiectul de de debransare. Am vorbit ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli aplicabile apartamentelor de la parter cristinamariav cristinamariav Buna ziua, Am un apartament la parterul uni bloc de 8 etaje unde in prezent nu sta nimeni. Acest bloc are lift si pentru etajele superioare tronson de ... (vezi toată discuția)
Condominiu sau nu ? johnybravo johnybravo Buna ziua, am o dilema legata de condominiu. Mai exact daca pe un teren sunt construite mai multe case , fiecare fiind proprietate individuala, au un drum de ... (vezi toată discuția)