avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intretinere sau vanzare cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intretinere sau vanzare cumparare?

Buna seara. CAre este varianta ideala pt intretinerea mamei cu posibilitatea de a evita despagubirea surorii mele pentru cuantumul rezervei succesorale dupa mama?

Precizez ca mama sta la mine iar sora este total dezinteresata.

DAca fac intretinere, se considera a fi donatie? Sau nu?

Daca fac vanzare cumparare cu clauza de plata in rate lunare a pretului si mama moare anterior achitarii integrale a pretului contractului, sora poate avea pretentie la diferenta ramasa neachitata?
Cel mai recent răspuns: cafea1 , utilizator 10:19, 16 Mai 2012
Pentru siguranta incheiati un contract de vanzare - cumparare.
Mama chiar vrea pretul ,,in mâna,, ?
Daca -Da-, atunci sora va dobândi in urma decesului mamei o jumatate din ce i se mai cuvenea mamei ca rest de plata, asta in cazul in care sunteti doar doi frati, cealalta jumatate vi s-ar cuveni dvs.
Multumesc. Bunica ar vrea toti banii ... INsa matusa este extrem de hapsana si desi recunoaste ca nu are nevoie de mama ei, vrea banii. E complicat de tot.. Multumesc inca o data pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ziua, În 2013 părinții vând un apartament uneia din fiice, ... Ålesund Ålesund ziua, În 2013 părinții vând un apartament uneia din fiice, contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager. Cealaltă fiică primise deja în 1995 ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate mama - copil mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua, Am urmatoarea situatie: mama impreuna cu sora mostenesc casa parintilor lor. Mama vrea sa-mi cedeze partea ei iar pe matusa mea urmeaza sa o ... (vezi toată discuția)
Vânzare cumpărare apartament Vladcry Vladcry Buna seara ,suntem doua surori mama vrea sa mi treacă mie partea ei de moștenire ,desii tatăl meu nu mai trăiește și nu am făcut succesiunea . Într mea ... (vezi toată discuția)