avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... inregistrarea nou-nascutilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

inregistrarea nou-nascutilor

cumse imregistrreaza 2 gemeni in cazul in care acestia au fost conceputi in timpul casatoriei, sotii erau despartiti in fapt, deci copii nu sunt conceputi cu sotul, iar inainte de nastrerea acestora s-a pronuntat o hotarare judecatoreasca de divort. Fostul sot va fi trecu in actul de nastere al minorilor ca si tata sau nu?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:22, 16 Mai 2012
buna ziua ,
hotararea de div a ramas definitiva si irevocabila inainte de ase naste gemeni ?
daca da ,se vor inregistra pe numele tatalui biologic ,daca nu pe numele sotului mamei ,
bafta
Daca gemenii sunt conceputi in timpul casatoriei , il vor avea ca tata pe fostul sot, urmeaza apoi sa actionati in instanta ( tatal biologic ) pt o tagada de paternitate stabilindu-se si filiatia fata de acesta.
Incercati la starea civila poate totusi cu putin noroc , tatal biologic reuseste sa-i recunoasca , sa fie trecut direct el in certificat
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortata, gravida cu alt barbat decat fostul sot ioanaroxana78 ioanaroxana78 Buna ziua. Va rog mult sa imi raspundeti la o intrebare: divortul de fostul sot s-a pronuntat acum o saptamana. Eu sunt insarcinata in 8 luni cu actualul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am nascut acum o săptămână. sunt divorțat de ... Gabriela3mm Gabriela3mm Buna ziua! Am nascut acum o săptămână. Sunt divorțata de 3 luni de zile. Eu mi-am luat numele de fata inapoi . Am fost sa fac certificatul copilului si ... (vezi toată discuția)
Copil conceput inainte de divort Vali14 Vali14 Buna ziua. Am si eu nevoie de informatii intr-o situatie delicata. Daca un copil este conceput cu putin timp inaintea sentintei de divort, insa tatal ... (vezi toată discuția)