avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ALTE SARCINI DIN
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ALTE SARCINI DIN

Ce intelegeti prin "Executa orice alte sarcini dispuse de seful ierarhic superior/conducerea societatii?#-o
Cel mai recent răspuns: SimonescuC , utilizator 07:58, 17 Mai 2012
Marea majoritate a fiselor postului au acest ultim punct .Este formulare care se traduce astfel:"Accepti sa executi toate sarcinile primite ,indiferent care ar fi acestea,daca nu,esti liber sa pleci unde vezi cu ochii!"
In mod normal toate aceste sarcini trebuie sa aibe legatura cu specificul postului nici decum altele.
O formulare mai potrivita ar fi fost: "Prevederile oricãrei decizii sau notificãri scrise a şefului direct care au legãturã cu specificul postului sau în care titularul de post este menţionat ca executant sunt sarcini obligatorii ale titularului de post."
@ irina_stirbu2000

Este o formulare absurda .. .. cine ar accepta, de exemplu, sa mature in fata sediului in baza unei astfel de prevederi in fisa postului in conditiile in care ocupa un alt post ?

"Executa orice alte sarcini dispuse de seful ierarhic superior/conducerea societatii,in raport cu pregatirea profesionala si in concordanta directa cu atributiile specifice postului pe care este incadrat"
Aceasta este o formulare corecta din punctul meu de vedere,care exclude din start orice tip de abuz si care permite conducatorului unui loc de munca de ex. sa traseze o sarcina suplimentara decat cele inscrise initial in fisa de post fara a fi necesar modificarea acesteia ulterior.
Daca apare in fisa postului o formulare ca cea prezentata de utilizator,este posibil sa refuzam semnarea fisei de post ,anexa la cim,si sa solicitam modificarea acestei prevederi.
Si acest tip de formulare poate crea abuzuri din partea angajatorului ..

p.s
mesajul initial nu era cum trebuie formulata o astfel de clauza si ce se intelege prin "Executa orice alte sarcini dispuse de seful ierarhic superior/conducerea societatii”

Alte discuții în legătură

Sarcini suplimentare de serviciu vasilica ungureanu vasilica ungureanu Sunt referent impozite si taxe.Pot primi alte sarcini prin dispozitia primarului fara sa fiu de acord sau consultatin prealabil,si daca da care este temeiul ... (vezi toată discuția)
Fisa de post utilizator15 utilizator15 Fraza\" Respecta si duce la indeplinire toate dispozitiile date de un sef ierarhic superior\" intr-o fisa de post este legala? Multumesc! (vezi toată discuția)
Fisa postului dragos_m_olteanu dragos_m_olteanu Este corecta formularea \" indeplineste orice alte atributii dispuse de sefii ierarhici superiori\"?, aflata in Fisa postului? Va multumesc. (vezi toată discuția)