avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ALTE SARCINI DIN
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ALTE SARCINI DIN

Ce intelegeti prin "Executa orice alte sarcini dispuse de seful ierarhic superior/conducerea societatii?#-o
Cel mai recent răspuns: SimonescuC , utilizator 07:58, 17 Mai 2012
"Atributiile functiei detinute sunt prevazute in fisa postului, care este anexa la contractul individual de munca si face parte integranta din acesta, putand fi modificata numai cu acordul ambelor parti. Pe cale de consecinta, fara acordul salariatului, angajatorul nu poate modifica atributiile functiei detinute. In cele mai multe cazuri, in fisa de post se precizeaza ca salariatul va indeplini „orice alte sarcini trasate de angajator“. In baza acestei prevederi si a prerogativei de organizare si functionare a activitatii, avand in vedere si modificarea programului de munca intervenit dupa reluarea activitatii, angajatorul poate sa stabileasca alte atributii pentru salariat, dar numai in conditiile legii si/sau in conditiile contractului colectiv de munca aplicabil. Aceasta inseamna ca atributiile din fisa postului trebuie sa corespunda functiei in care este incadrat salariatul si nu unei alte functii sau meserii de acelasi nivel de pregatire sau de un nivel de pregatire inferior ori superior.
Deci, atributiile care nu au fost expres precizate trebuie sa fie echivalente celor astfel stabilite.
Asemenea sarcini trebuie sa fie de exceptie, adica chiar sa nu se fi putut preciza la semnarea fisei de post si sa fie compatibile cu felul muncii.
Impunerea oricaror altor sarcini pe motivul ca acestea decurg din fisa postului intocmita ca atare constituie un abuz.
Corect este ca atunci cand se concretizeaza alte sarcini echivalente sa fie intocmite acte aditionale la fisele de post. "
[ link extern ]

Atributiile trecute in fisa postului trebuie sa fie clare si fara echivoc. Din cate am mai citit despre acest subiect, {nu reusesc sa mai gasesc acum unde} exista in jurisprudenta cazuri care au stabilit ca aceste formulari gen " executa orice alte sarcini" sunt un abuz.
tocmai se face referire la la faptul ca trebuie sa aibe legatura cu specificul postului si nu altele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcini suplimentare de serviciu vasilica ungureanu vasilica ungureanu Sunt referent impozite si taxe.Pot primi alte sarcini prin dispozitia primarului fara sa fiu de acord sau consultatin prealabil,si daca da care este temeiul ... (vezi toată discuția)
Fisa de post utilizator15 utilizator15 Fraza\" Respecta si duce la indeplinire toate dispozitiile date de un sef ierarhic superior\" intr-o fisa de post este legala? Multumesc! (vezi toată discuția)
Fisa postului dragos_m_olteanu dragos_m_olteanu Este corecta formularea \" indeplineste orice alte atributii dispuse de sefii ierarhici superiori\"?, aflata in Fisa postului? Va multumesc. (vezi toată discuția)