Buna ziua.Am si eu nevoie de indrumare.
Socrul meu face parte din persoanele disponibilizate prin concedieri colective de la Regia Nationala a Padurilor.
In decizia de disponibilizare, dansul a fost incadrat in baza Legii 174/16.05.06, la salarii compensatorii care se calculeaza functie de vechimea in munca.
In data de 08.06.2010, acesta a fost trimis in preaviz 20 zile lucratoare. In timpul preavizului, mai exact in 30.06.2010, apare Legea 118 care, la Articolul 11 precizeaza diminuarea cu 15% a salariului compensatoriu in cazul celor care beneficiaza de el, iar la Articolul 15 se abroga Legea 174/16.05.06.
Acuma dansul a beneficiat de 5 salarii compensatorii, drept cuvenit din contractul individual de munca, dupa care automat intra in somaj.
Ce doreste sa stie este daca are dreptul la salariile compensatorii prevazute de legea 174/16.05.06, fiind in preaviz in perioada in care se abroga aceasta, salarii care nu sunt putine, tinand cont ca are 12 ani vechime in domeniu, mai ales ca nu-si poate cere dreptul -daca i se cuvine- decat prin instanta.
Mai mult, cantonul care era administrat de dansul a fost dat altei persoane, lucru care, din cate am inteles, dansul trebuia sa aiba intaietate la reangajare.
Astept, cu multumiri anticipate, raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
07:04, 17 Mai 2012