avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cu sau fara salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cu sau fara salarii compensatorii

Buna ziua.Am si eu nevoie de indrumare.
Socrul meu face parte din persoanele disponibilizate prin concedieri colective de la Regia Nationala a Padurilor.
In decizia de disponibilizare, dansul a fost incadrat in baza Legii 174/16.05.06, la salarii compensatorii care se calculeaza functie de vechimea in munca.
In data de 08.06.2010, acesta a fost trimis in preaviz 20 zile lucratoare. In timpul preavizului, mai exact in 30.06.2010, apare Legea 118 care, la Articolul 11 precizeaza diminuarea cu 15% a salariului compensatoriu in cazul celor care beneficiaza de el, iar la Articolul 15 se abroga Legea 174/16.05.06.
Acuma dansul a beneficiat de 5 salarii compensatorii, drept cuvenit din contractul individual de munca, dupa care automat intra in somaj.
Ce doreste sa stie este daca are dreptul la salariile compensatorii prevazute de legea 174/16.05.06, fiind in preaviz in perioada in care se abroga aceasta, salarii care nu sunt putine, tinand cont ca are 12 ani vechime in domeniu, mai ales ca nu-si poate cere dreptul -daca i se cuvine- decat prin instanta.
Mai mult, cantonul care era administrat de dansul a fost dat altei persoane, lucru care, din cate am inteles, dansul trebuia sa aiba intaietate la reangajare.
Astept, cu multumiri anticipate, raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 17 Mai 2012
Ca urmare a intrarii in vigoare a Legii nr.118/2010 nu se mai acorda venitul de completare pentru persoanele disponibilizate prin concedieri colective de la Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva.
Legea nr.118/2010 a abrogat art. 2 alin. (l) si (2) din Legea nr. 174/2006.

Care este data incetarii raportului de munca?
06.07.2010- data incetarii contractului de munca. Insa decizia de disponibilizare a fost intocmita la 29.06.2010. De aici si nedumerirea mea, intrucat Legea 118 este publicata in Monitorul Oficial in 30.06.2010.
Data care se ia in calcul este data de 06.07.2010 - data incetarii raportului de munca si nu data intocmirii deciziei .. .. dreptul de a primi acel venit se naste de la data incetarii raportului de munca.
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protecție socialã andreiandrei470 andreiandrei470 Bună seara. Vă rog să imi dați o lămurire, eu am fost disponibilizată anul aceasta din cadrul Regie Naționale a Pădurilor,sunt în șomaj ... (vezi toată discuția)
Somaj andreiandrei470 andreiandrei470 Buna seara. As avea nevoie de o lamurire.Sunt data in somaj din cadrul Regie Nationale A Padurilor, cu Legea nr.174-2006. Am un stagiu de cotizare de 6 ani, ... (vezi toată discuția)
Cum pot respinge revizuirea dupa ce am obtinut in instanta o decizie irevocabila , daca greseala nu s-a produs din vina mea? Andrei G Andrei G Va salut cu respect . As dori daca se poate o lamurire. Pentru a intelege mai bine situatia , am sa va expun situatia mea : In data de 01.08.2006 am fost ... (vezi toată discuția)