avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... noua taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

noua taxa auto

va salut.am o intrebare legata de noua taxa auto,aplicabila din 2013.daca eu cumpar anul acesta(2012)o masina din germania,fabricata in 2002 de ex.,si o inmatriculez in acest an pe teritoriul romaniei si vreau sa o vand anul viitor,i se mai aplica noua taxa cumparatorului,dat fiind ca masina a fost inmatriculata pt.prima oara pe teritoriul romaniei in anul 2012?(in monitor specificandu-se ca taxa se aplica si pentru masinile inmatriculate in Romania inainte de 2007,nu anul fabricatiei)
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 13:08, 16 Mai 2012
Deocamdata nu se stie daca articolul suspendat din Legea 9/2012, va intra in vigoare de la 1 ianuarie. Poate se mai modifica pana atunci. Daca dvs achitati taxa de poluare pt autoturism si vreti sa o revindeti, cumparatorul nu va trebui sa plateasca din nou taxa de poluare, legea referindu-se strict la vanzarea acelor autoturisme inmariculate in Romania si pentru care nu s-a achitat la momentul primei inmatriculari in Romania o taxa de poluare. Asadar daca dvs platiti aceasta taxa, cumparatorul nu va trebui sa o plateasca a doua oara. Asta in ipoteza in care intra in vigoare acel articol suspendat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare taxa auto 2012 alfabetagama2 alfabetagama2 Buna seara, Va prezint un caz concret legat de noua lege in domeniul auto (taxa de poluare 2012) pentru o masina produsa in anul 2003, cu prima ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu pentru un autoturism cumparat in 2012 pasatmadalina pasatmadalina Buna ziua. In Decembrie 2012 am cumparat un autoturism Daewoo Matiz fabricat in anul 2003, dar fiind in perioada Sarbatorilor de iarna nu am reusit sa ajung ... (vezi toată discuția)
Cjue si taxa de poluare Cornel  Vasile Cornel Vasile Taxa auto instituită de Guvernul României în ianuarie 2012 contravine Articolului 110 al Tratatului de Funcţionare al Uniunii Europene, a stabilit Curtea ... (vezi toată discuția)