avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie la banca

Spuneti-mi ,va rog ,daca o datorie la banca se poate prescrie.
Cel mai recent răspuns: lepadatupusa , utilizator 13:56, 16 Mai 2012
Teoretic, da, se prescrie in 3 ani. Numai ca banca nu va sta cu mana in fund, ca sa se prescrie. Nu va faceti nicio grija, din punctul asta de vedere. Doar daca nu aveti niciun bun in patrimoniu vor lasa sa se implineasca termenul de prescriptie.
Dupa trei ani de la ultima plata sau de la orice intrerupere a termenului de prescriere. Banca poate sa faca in asa fel sa nu se prescrie niciodata.
Cel datornic, nu are nici un venit, nu lucreaza ,nu este nici somer(a trecut de aceasta faza),iar ca bunuri pe numele sau are o masina veche. Imobilul este pe numele ambilor (sot/sotie) ,in prezent divortati, fara sa fi facut vreun partaj.
Cum poate fi afectata fosta sotie (care locuieste in imobil si are in intretinere pe cei doi copii) de aceasta datorie a fostului sot.Mentionez ca numitul ,la contractarea creditului ,nu a girat cu imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neclaritati in executarea silita mihaib25 mihaib25 buna ziua! am si eu un credit de nevoi personale si un descoperit de cont pe care nu le mai pot plati. am tot citit pe forum la alte subiecte si nu cred ca am ... (vezi toată discuția)
Credit banca ContSters297986 ContSters297986 Buna ziua in urma cu 5 ani am luat un credit de nevoi personale de la o banca cu buletinu. nu am mai putut returna creditul,cam de 2 ani tot ... (vezi toată discuția)
Cand prescrie datoria? gabymad77 gabymad77 sotul a facut credit (1200ron)la ing inainte de casatorie( iulie 2005) si nu a platit nimik,in 2008 si 2009 au venit acasa la mama lui de la recuperari datorii ... (vezi toată discuția)