avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia in timpul suspendarii pentru crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia in timpul suspendarii pentru crestere copil

buna ziua,
ma confrunt cu urmatoarea situatie: sunt in crestere copil pe durata de doi ani; a trecut decat un an din toata perioada vreau sa reincep activitatea in alt loc de munca, in cazul in care imi depun demisia la actualul angajator mai sunt obligata la preaviz? care sunt criiteriile legislative in acest caz?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 18:26, 16 Mai 2012
Demisia presupune si acordarea unui preaviz de maxim 20 de zile, cat este prevazut in CIM. Aveti de ales in a respecta acest preaviz si sa va angajati la alta firma dupa expirarea preavizului, sau sa nu respectati preavizul si, pe perioada preavizului, sa va angajati la alt angajator.
Art. 55.C.Mun
Contractul individual de muncă poate înceta astfel:
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;

Daca va intelegeti cu angajatorul, conform art de mai sus, puteti inceta CIM si fara respectarea perioadei de 20 zile de preaviz.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul ma poate da afara inainte de terminarea preavizului in caz de demisie? CristeaDenisa CristeaDenisa Mi-am dat demisia si inainte de terminarea perioadei de preaviz, sa facut inventar pentru a preda gestiunea si din ziua respectiva mi-a spun sa merg sa semnez ... (vezi toată discuția)
Cerere demisie respinsa dany3377 dany3377 Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Sotia mea a ales sa lucreze pentru alta firma. A anuntat, in prealabil, actualul angajator ca la 1 martie va ... (vezi toată discuția)
Preaviz -demisie iuliana_cornelia iuliana_cornelia Fiica mea lucreaza din 2007 la un magazin ca si \"lucrator comercial\".Acum vrea sa plece de acolo si nu stie care este perioada de preaviz.Va rog sa ma ... (vezi toată discuția)