avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna seara
am doua intrebari?
1 tatal socru vrea sa ne dea loc pentu a ne construi o casa ce pasi trebuie sa urmez?
2 tatal socru are 2 copii si este la a 2a casatorie iar mama soacta are 2 copii( din alta casatorie) cum se dezbate mostenirea si ce drepturi au copii lui(sotie si cumnatul)??
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 06:59, 18 Mai 2012
1. Tatal socru poate incheia cu dvs. si sotia dvs. (fiica sa) un contract de vanzare-cumparare.
2. Ca sa se dezbata succesiunea, trebuie ca tatal socru sa moara mai inainte. Daca tatal socru va deceda inaintea sotiei si copiilor (se mai intampla si invers) si daca inainte de deces tatal socru si mama soacra vor mai fi casatoriti, sotia supravietuitoare (mama soacra) va mosteni o cota de 1/4 (2/8) din averea defunctului, iar copii (sotia dvs. si cumnatul) cate 3/8 fiecare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, vă rog să mă ajutați cu o informație. tatăl ... C2903 C2903 Bună ziua, vă rog să mă ajutați cu o informație. Tatăl meu socru a murit acum 8 ani. El era trecut in actele de pe casa, la primărie apare soțul meu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sotul meu a decedat, eu am un copil din prima casatorie, ... doina1 doina1 Buna ziua, Sotul meu a decedat, eu am un copil din prima casatorie, sotul a avut doi copii din prima casatorie. Eu, ca supravietuitor, am vreun drept la ... (vezi toată discuția)
Are dreptul la partaj succesoral? danut74 danut74 vreau sa stiu daca sora vitrega a sotului meu are dreptul la partaj succesoral...situatia este urmatoarea:socrul meu cand sa casatorit a luato pe soacramea ... (vezi toată discuția)