avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperarea banilor mei in cazul falimentului unei ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperarea banilor mei in cazul falimentului unei banci

Buna ziua

Am o problema care ma framanta de cateva zile. Am depozite de economii euro la Alpha Banc si lei la Banca Romaneasca (amandoua grecesti). Depozitele sunt la termen, mai exact in august e data scadenta. Avand in vedere starea economica a Greciei, ce ma sfatuiti sa fac? Stiu ca statul roman garanteaza depozitele, dar pana la mana statului... mai bine sa fiu eu prevazatoare... Mentionez ca sumele depuse sunt considerabile.
Am nevoie de sfaturi autorizate. E cazul sa ma panichez?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: OvidiuR , utilizator 13:33, 20 Mai 2012
Mai bine scoate-i,si tine-i acasa sau investeste-i in ceva,ca apoi daca da faliment,iti dai seama cat va trebui sa umbli,ce fel de formalitati,acte iti trebuie ptr a-i recupera?
Oricum cred ca la 5.000 lei pe depozit de o luna,cu o dobanda pe luna de 6-7% iei intre 20-22 lei.
Se merita sa risti 5.000 lei ptr un castig de 20-22 lei pe luna? ( Nu stiu despre ce suma e vorba,am dat o suma din intamplare )
Totusi ptr ca aveti termen tocmai in august,si daca ii ridicati mai devreme de data scadentei,veti plati un comision. Mergeti si va interesati,sau vedeti ce scrie in contract.
Succes
Uitati acest sfat cu totul gresit.
Nu exista niciun pericol sa nu va primiti banii, atata vreme cat depozitele pe care le aveti sunt sub 50.000 EUR, la o banca. Exista depozite constituite de banci la BNR, pentru garantarea acestor sume, banii exista, nu aveti de ce sa va faceti vreo problema.
E cazul sa renuntati sa va uitati cu gura cascata la TV, mai ales la o tv anume. Treceti cu incredere prin filtrul gandirii orice informatie de la tv, nu o preluati fara sa o digerati .
Bancile grecesti din Romania nu sunt nici macat sub administrarea BNR, asadar nu este asa de mare drobul ala de sare ce vi se pare ca sta sa cada.

multumesc pt mesaj "Tarzan2012" suma este mult mai mare. o sa citesc cu atentie contractul
multumesc pt mesaj d-le Jocandi. mentionez ca nu am timp sa ma uit la tv, prind doar info franturi de aia poate ca m-am si panicat ca nu am reusit sa ma informez corespunzator. de aceea am apelat la aceasta varianta.
Da,este garantat ptr cei care au depozite sub 50.000 euro,insa cat de creduli putem sa mai fim? Asa s-a intamplat si cu F.N.I.,in care C.E.C.-ul a garantat si unii au primit,altii nu au primit,nu mai zic de bancile ca: Bancorex,Banca Religiilor,si ar mai fi si altele,care au dat faliment.
Pe scurt: Daca ma duc sa depun la banca 5.000 lei,la dobanda de 6-7% intr-o luna iau 20-22 lei. Iar daca as face eu imprumut la banca,dobanda e 13-20%..
Risc mare,calculati orice suma si vedeti daca se merita !

Alte discuții în legătură

Librete de economii cec cu dobanda si castiguri auto IoanaCristescu IoanaCristescu Buna ziua, In limita timpului dvs disponibil, am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu urmatoarea problema : Sunt mostenitoarea unor ... (vezi toată discuția)
Libret economii florinvw4 florinvw4 Buna ziua, am o intrebare : am un Libret de economii eliberat in 1988, pe care am o suma de bani .Mai este valabil? Va multumesc . (vezi toată discuția)
Despagubiri cec popescu ortenzia popescu ortenzia As dori sa stiu daca ma pot adresa instantei, cu sorti de izbanda, in situatia in care la lichidarea unui cec in val. de 5000 lei,cu castiguri in ... (vezi toată discuția)