avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar

Cat poate sa tina politia dosarul pana sa il trmita mai departe la parchet daca pagubitu nu si-a retras plangerea si si-a recuperat prejudiciu cerut pentru complice la furt ma refer si daca si-o retrage mai suntem anchetati de politie in continuare sau se incheie dosarul sunt disperat ast rsp#-o!!! Multumesc Frumos
Nu se poate retrage plangerea in cazul infractiunii de furt, insa, achitarea prerjudiciului poate constitui o circumstanta atenuanta si se poate sa primiti o pedeapsa foarte blanda, sau chiar amenda administrativa, mai ales daca nu aveti antecedetne.
Nu stiu daca ar trebui sa va grabiti cu trimiterea dosarului la parchet deoarece dupa parchet dosarul poate ajunge destul de repede la instanta.

Despre ce furt a fost vorba si care a fost prejudiciul?
furt din curtea unei vecine un [ ] a sarit iar noi 3 l-am ajutat si le-am incarcat intr-o masina prejudiciul pricinuit a fost de 115 lei iar dansa a cerut prejudiciu sa ii dam toti 4 3000 de lei am dat de fata cu politia mi-e unu mi-a facut dovada ca am dat 1000lei ca pusesem si pentru un var 250 de lei si ramanea sa aduca diferenta asta fiind vinerea trecuta si le-a dat termen pana Luni saptamana aceasta sa aduca restu de bani acestia impreuna cu mine sa fiu si eu de fata a dat restu de 1250 de lei partea pt ei 2 dupa ce au dat bani a zis dl politist ca o sa mai primim o amenda administrativa prin posta + ca ne-a trecut glontul pe langa ureche ca[ ] si-o platise odata cu mine 750 de lei. In fine trb era ca noi am auzit de la un prieten ca nu vrea sa il ierte pe [ ] ca vrea sa mearga mai departe cu el in instanta ca ii mai furase nu era 1 data a 2 zi imediat dupa ce am auzit treaba asta am fost la politie am vb cu un dl politist de ne luase declaratie si ne-a spus ca suntem in libertate si ca nu nu e nicio problema sa ne ducem linistiti acasa si sa nu ne mai gandim la ce e rau ca i-am zis ca am auzit de la cineva ca nu vrea sa retraga plangerea si sa il ancheteze pe [ ] in continuare el cica sa nu mai plecam urechea la ce spun vecini sau prieteni si il mai ? eu de amenda aia cand o veni si cam cat o veni si el de venit vine si aia si am plecat. Acum aud ba ca nu a vrut sa ia bani ca politia ia oferit 2500 si nu 3000 cat am dat noi ori ca si-au facut ei fiecare partea nici nu stiu ce sa mai cred ca daca as vb cu femeia de aceasta imi este sa nu se interpreteze ca cine stie ce o fi in capu ei ca am amenintato sau altceva acum cu dosaru nu stim la trimis la parchet sau nu daca poate sa isi retraga plangerea la fel eu nu mai inteleg nimic si nici cat o sa vina amenda ca nu avem servici niciunu din complici [ ] fiind minor 17 ani ce se poate intampla si daca nu o sa platim amenda ne da cu suspendare ca eu banuiesc ca o sa fie mare amenda data de ei + ca niciunu din complici nu aveam vreo amenda sau antecedente penale si cei 3 complici avand 21 22 si 23 de ani fara nicio abatere de pana acuma .Imi cer scuze daca nu am stiut sa scriu corect sau nu am explicat cum trebuia dar trb sa spun de toata tarasenia asta ca nu a fost nici planuita si din prostie [ ] a fost beat a sarit gardu la femeie si noi ca prosti l-am ajutat luandui fiarele si le-am bagat in masina si le-am dus la centru de colectare a 2 zi si politistu cand i-am dat ultimi bani a spus ca apare la cazier amenda si se scoate dupa 6 luni si dosaru numai de ei poate fi accesat acesta nu apare in cazier nu ast rsp .Imi cer scz daca nu am explicat cum trb si totodata va multumesc pentru fiecare rsp dat!!!





@alexbz, va rog sa nu mai folositi termeni precum este cel pe care l-am editat, intrucat nu incurajam rasismul .Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
imi cer scuze nu a fost cu intentie
Asteptati si vedeti ce se intampla, ca oricum nu aveti ce sa faceti. Daca v-ati achitat partea din prejudiciu , n- aveti antecedente penale si sunteti cooperant cu organele de ancheta, puteti primi de la procuror o amenda administrativa , pe care ar fi bine s-o platiti. Inteleg ca nu aveti venituri, dar vine vara si puteti merge sa munciti ceva ( sezonieri) .
Chiar daca autorul furtului are antecedente si in privinta lui se poate ajunge in instanta, nu este obligatoriu ca si complicii sa fie trimisi in judecata.

Alte discuții în legătură

Amenda administrativa alexbz alexbz am si eu o ? daca am in cazier trecut complicitate la furt cat ramane in acesta. De la politie ne-a zis ca 6 luni dupa aceea se sterge din acesta ast ... (vezi toată discuția)
Parchet alexbz alexbz am si eu o ? sunt chemat la parchet miercuri intr-un caz de furt din care eu sunt complice ce mi se poate intampla la parchet ca sunt foarte ingrijorat ast ... (vezi toată discuția)
Buna seara alexbz alexbz am si eu o ? la o complicitate de furt care sa intamplat acum 3 luni nu a venit nimik acasa prejudiciul a fost achitat mai poate veni acasa ceva amenda ca asa ... (vezi toată discuția)